Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Думка підлітки про успішний успіх

Своїми думками щодо “успішного успіху” поділилася активістка Teenergizer Марія Іваненко.

В останні роки стиль життя “that girl” став досить популярним. Його суть полягає у самоосвіті, здоровому образу життя та продуктивності ваших днів. Що ж робити коли ти спробував/ла прокидатися о п’ятій годині ранку, вчитися, займатися спортом, читати книжки, бігати кроси на 10 кілометрів, але ці заняття не принесли тобі жодного задоволення, а ще й забрали купу сил?

Ти можеш відчувати провину перед собою, адже відомі зірки, блогери та інфлюенсери показують лише своє успішне життя та досягнення. Отже, ти нічого не вартий/а або проблема абсолютно не в тобі? Нумо розбиратися.

Подумай, чи хотіли б ви показати свої невдачі всьому світові? Ні? Ось і популярні амбасадори руху «успішного успіху» цього не роблять.

На сторінках у соціальних мережах дуже рідко можна побачити пости під заголовками: «Сьогодні я весь день валявся у ліжку та дивився свій улюблений серіал». Більшість людей намагається показати кращу сторону своєї особистості.

Не варто забувати, що ми не роботи, які запрограмовані на успіх. Ми люди зі своїми переживаннями, біоритмами та особливостями життєдіяльності.

Що ж робити, коли ти зіткнувся з вигоранням і відчуттям провини через це?

• Спробуйте передивитися свою рутину. Може бути, що тобі не підходить розпорядок дня, який пропонується в подкасті про досягнення цілей.

• Зрозумійте, що відпочивати —  це нормально. Потрібно усвідомити це і дати собі час. Порте, пам’ятай, що тривалий поганий настрій, відчуття безнадії та втрата інтересу до усього, чим ви раніше захоплювались, можуть бути симптомами депресії та інших розладів. Якщо ви зіткнулися з такими ознаками та спостерігаєте їх у себе протягом довгого періоду часу, варто звернутися до спеціаліста.

• Знайдіть те, що приносить радість саме вам. Адже успіх≠щастя. Ви можете знайти свій улюблений жанр книжок, або активність, яка змушує мозок виробляти ендорфіни. Це може бути будь-що: від улюбленого фрукта до вивчення марок автомобілів. Головне, щоб вам подобалося!

• Найголовніше: не порівнюйте себе з іншими людьми! Ми всі живемо у різних умовах. Ці обставини позитивно й негативно впливають на кожну людину та становлення її особистості.

Порівнюйте себе з собою ж минулим.

Тільки таке порівняння може призвести до конструктивної критики та правильних дій. Треба лише віднайти шлях до щастя і гармонійного життя, який до вподоби саме вам. Це непросто, але воно того варте!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.