Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як підготуватися до нового семестру

Перший день навчання в новому році почався тривожно, сонно, ліниво? Читай про те, що може допомогти тобі ввійти в новий семестр більш спокійно та менш стресово.

Подбай про свій сон

Якщо ти помітив/ла, що під час канікул твій графік збився, відкоригуй його. Протягом канікул, можливо, тобі подобалося довго спати або не спати до ранку. Але це може ускладнити повернення до шкільної рутини. Щоб прокидатися було не так складно:

Відкривай жалюзі, щоб отримати природне світло вранці

Намагайся вставати з ліжка хоча б з другим будильником

Ми розуміємо, що відмовитися від споживання контенту перед сном важко, тож намагайся хоча б слідкувати за тим, щоб він був легким

Заздалегідь збери рюкзак та вибери одяг

Це може заощадити не тільки твій час, але й зняти стрес. Ранкова втомленість змушує нас витрачати більше часу, ніж вам потрібно, щоб виконати ці прості завдання. А якщо таких маленьких задач багато, це може виснажувати та викликати тривогу.

Ти також можеш створити контрольний список для повернення до школи. Додай у список всі речі, необхідні для навчання.

Щодня плануй для себе позашкільну діяльність

Якщо школа та домашнє завдання не є твоїм уявленням про гарний час, важливо зайнятися чимось, що тобі дійсно подобається. Все, що потрібно, це хоча б година чи пів, щоб займатися тим, що робить тебе щасливим/ою: читання, футбол, спів або інша творчість. Що б це не було, це допоможе зробити кожен день трошки кращим.

Став перед собою цілі

Напиши список особистих цілей, яких би ти хотів/ла б досягти протягом семестру. Ці цілі можуть бути соціальними, інтелектуальними чи фізичними, але чітке розуміння того, чого ти хочеш досягти, може допомогти позбутися хвилювань щодо початку навчання.

Приклади цілей:

  • Завести нових друзів
  • Записатися в нову секцію та регулярно її відвідувати
  • Покращити оцінку з математики

Не стався до себе надто суворо

Тобі може знадобитися деякий час, перш ніж ти знову почуватимешся впевнено в новому навчальному ритмі. Цей процес може зайняти тиждень або два.

Скажи собі:

«Це нормально трохи нервувати, повертаючись до чогось після довгої перерви»

«Більшість не хочуть повертатися до школи так само як і я»

«Я вже проходив/ла через це не раз, і зараз з усім впораюсь»

Діліться тим, що відбувається на навчанні

Чому б не виробити звичку ділитися тим, що сталося протягом дня, з батьками, братом або сестрою чи другом? Крім того, ти можеш вести щоденник. А якщо цього недостатньо, звертайся до нас за психологічною підтримкою на сайті teenergizer.org

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.