Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

День святого Валентина: підлітки про першу закоханість

Оновлено

Підлітки поділилися тим, якою була їхня перша закоханість, стосунки на відстані чи поцілунок.

Пам’ятай, що це абсолютно нормально, якщо твої перші стосунки не склалися, якщо перший поцілунок був неідеальним або якщо ти ніколи не мав/ла романтичного досвіду взагалі. Кожна людина різна і немає чітких правил, коли треба вступати в стосунки та чи треба взагалі.

Тая

“У мене не було стосунків, і це мій свідомий вибір. Я молода і часу розчаруватись у хлопцях вистачить, тому спочатку вирішила приділити більше часу собі. Замість того, щоб зустрічатися, помилятися, я вчилась любити себе, проводити час наодинці, вивчати, що я люблю. Як на мене — це не менш важливо, тому 14 лютого це також привід нагадати собі, що ти у себе одна/один і ніхто тебе не буде любити так, як ти сам/а себе”.

Даша

“На цей момент я знайома зі своїм партнером вже майже рік, і за цей час ми пройшли разом багато. Перший секс в обох, сварки, розлука, непорозуміння. Ми були на відстані 2000 км одне від одного 5 місяців. Було боляче. В цей час ми не спілкувалися взагалі, я думала, що більше не повернуся назад в Австрію, і тому максимально намагалася забути цю людину.

Зараз я повернулася, ми знову разом, стали обговорювати наші стосунки, наші тригери, наш секс, і це дійсно дуже допомагає. Зараз я відчуваю себе щасливою. Закликаю всіх обговорювати найменші деталі, які є у ваших стосунках, і сподіваюся, що вам це допоможе так само як і мені”.

Любов

“Я ніколи б не подумала, що мої серйозні стосунки розпочнуться саме тут… в Майнкрафті. Ми познайомилися весною 2020 року, саме тоді по всім школам України почали масово запроваджувати ковідні карантини. А вперше змогли зустрітися 24 лютого 2022 року. Домовились про цю дату ще в січні 2022. Я з Києва, а він з Одеси, зараз ми вдвох в Києві. Така от доля в нас і цікава історія.

Я щаслива, що життя подарувало мені цю людину й стараюсь кожного дня працювати над нашими стосунками. Ніколи не бійтесь ніяких перешкод: час, відстань, тривала розлука, фінанси… Якщо ви дійсно любите, варто пробувати й завжди слідувати за своїми мріями, якої б сфери життя це не стосувалося”.

Анонімно

“У мене були стосунки на відстані з росіянкою. Ми зустрічалися приблизно рік, все було добре та ми планували зустрітися. Але все змінилося з початком повномасштабного вторгнення. Моя дівчина вірила лише російській пропаганді. Декілька днів я намагалася її переконати, розповісти, як все насправді відбувається, але все марно. Ми перестали спілкуватися та зустрічатися.

Тут я хочу підсумувати: обирайте партнера, котрий буде мати однакові з Вами цінності. Поважайте себе та дбайте про свою безпеку. Сподіваюся, що у всіх хто хоче бути в стосунках (можна бути щасливим і у своїй компанії), поруч буде людина, яка кохає вас і турбується про вашу безпеку, здоров’я та самопочуття!”

Любов

“Мені було 16 років, це було літо перед 11 класом. І все, чого мені хотілося перед екзаменами, вступом, роботою й іншими «дорослими» штучками – насолодитися останнім «безтурботним» літом. В кінці серпня ми з батьками поїхали в Одесу, й саме там стався мій перший поцілунок. Це був буквально поцілунок із незнайомцем, формально ж ми були знайомі години дві.

Познайомилися ми на пляжі: він був баристою в невеличкому кафе прямо на березі моря. Не знаю, чи це був і його перший поцілунок, але відчувалось принаймні якось так. Це було мило й зараз я згадую це з усмішкою. Найбільше запам’ятались: зіркове небо, тепла вода в нічному морі, ніяковість та хвилювання, а також те, як від нього пахло цигарками. Такі деталі й наповнюють наші спогади. Бо ж ім’я я його навіть і не згадаю”.

Анонімно

“Влітку я була в гостях у своєї подруги в іншому місті. Там я познайомилася з дуже хорошим хлопцем, спочатку ми просто спілкувалися і впізнавали один одного краще.

Через деякий час ми розпочали стосунки, які продовжуються до цього дня. За тиждень я поїхала додому. Ми щодня розмовляли. Був момент, коли він приїхав у таємниці від мене і написав: “Виходь, я приїхав”. Я була дуже рада його несподіваному приїзду. Ця людина виявилася дуже гарною, і я дуже сподіваюся, що в майбутньому все буде так само чудово”.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.