Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

5 питань про перший секс: оргазм, лубрикант, презервативи

Оновлено

Перший секс — це важливо, але й може бути тривожно. Ми не знаємо, чого очікувати, що робити і як це все взагалі працює. Сьогодні вирішили відповісти на 5 поширених питань про перший секс.

Чи рахується перший секс за секс, якщо не було оргазму?

Якщо під час першого сексу ви не відчули оргазму, це все одно “рахується”. Ви тільки починаєте досліджувати своє тіло й те, що вам подобається. Більше з тим, не кожен/на може досягнути оргазму навіть після 2, 5 чи 20 статевого акту. Дослідження, проведене компанією Durex, показало, що 20% жінок не відчувають оргазму, порівняно з 2% чоловіків. Проте секс, навіть без досягнення оргазму, може приносити задоволення!

Крім того, кожна людина визначає поняття “секс” по-різному. Для когось “справжній” секс — це секс із проникненням. Для інших це може бути, наприклад, оральний секс.

Чи потрібно приймати душ перед першим сексом?

Важливо дотримуватися правил гігієни, особливо якщо мова йде про пенетрацію. Завжди мийте руки до і після дотику до геніталій іншої людини. Якщо ви вперше займаєтеся сексом із проникненням, прийміть перед цим душ також, щоб більше розслабитися.

Хто має подбати про презерватив?

Якщо є хоча б найменша ймовірність того, що секс може відбутися, майте презерватив при собі. Візьміть цю відповідальність на себе. По-перше, ви не будете хвилюватися про те, чи подбав/ла про контрацептиви партнер/ка, а також ви знатимете, в яких умовах зберігався виріб. Якщо презерватив зберігався, наприклад, у приміщенні з високою вологістю або під впливом прямого сонячного світла, то він може втратити свою ефективність. Крім того, перш ніж його використовувати, варто перевірити термін придатності. Правильне використання презерватива не тільки допоможе уберегти вас від небажаної вагітності, але і захистить від захворювань, які передаються статевим шляхом.

Яка найкраща поза для першого сексу?

Не існує універсальної “найкращої” пози. Найкраща — це та, в якій ви та ваш партнер почуваєтеся найкомфортніше. Зазичай на початку пари обирають класичну місіонерську. Перевага лежачи на спині полягає в тому, що вага твого тіла повністю підтримується ліжком, тому ви можете більш повноцінно розслабитися. У положенні зверху ви маєте більше контролю. Подивіться, що вам більше подобається. Пам’ятайте, що задоволення і комфорт — пріоритет.

Чи можна використовувати лубрикант під час першого сексу?

Так, можна. Використання лубриканту іноді може сприйматися так, ніби він потрібен тільки тоді, коли ви недостатньо збуджені, але навіть якщо ваш розум і тіло каже “Гаразд, зробімо це!”, лубрикант може допомогти зменшити дискомфорт і зробити секс більш приємним. Важливо пам’ятати, що лубрикант варто обирати на водній або силіконовій основі, які підходять для використання з презервативами.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.