Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Перше побачення: червоні прапорці, які не варто ігнорувати

У багатьох людей перші побачення викликають змішані почуття. Це може бути як приємне хвилювання, так і відчуття страху.

Часто процес знайомства може розчаровувати, оскільки ти можеш натрапити на того, хто несумісний з тобою, має інші цінності або наміри. І не завжди це можна виявити на першому побаченні.

Але чим швидше ти зрозумієш, що тобі не підходить людина, тим швидше підеш далі й не будеш витрачати час на того, хто точно не match. Ось кілька перших “червоних прапорців”, які допоможуть відсіяти тих, хто очевидно не вартий уваги, ще на першій зустрічі.

Неповага до твоїх особистих кордонів

Зверни увагу на те, як людина реагує, коли не отримує того, що хоче. Чи ставиться він/вона до тебе з повагою, чи порушує твої кордони?

Ось кілька прикладів того, як це може виглядати:

* Ти кажеш, що не хочеш пити, а тебе все одно вмовляють.

* Ти кажеш, що тобі треба додому, бо завтра рано вставати, а інша людина все намагається переконати тебе залишитися довше.

* Тебе намагаються поцілувати, а ти кажеш, що ти до цього не готова/готовий. У відповідь людина злиться або намагаються змусити тебе відчути провину за таку реакцію.

Грубість з іншими людьми

Не має значення, наскільки добрий до тебе твій співрозмовник, якщо він/вона погано ставиться до оточуючих. Наприклад, це може проявитися у ставленні цієї людини до офіціанта в кафе або таксиста. Швидше за все, незабаром ти й сам/а можеш відчути на собі таку поведінку.

Всі колишні – найгірші люди на світі

Обговорення колишніх партнерів зазвичай не є найкращою темою для першого побачення, але якщо вона все ж таки з’являється, і твій співрозмовник називає колишнього партнера/ку “божевільним/ою” або обговорює його в зневажливій манері, це може свідчити про те, що він/вона навряд чи бере на себе відповідальність за свої вчинки.

Побачення і телефон

Якщо твій співрозмовник часто перевіряє свій телефон, постійно відповідає на дзвінки або навіть скролить стрічку соцмереж, це може свідчити про те, що він/вона не бере до уваги твої почуття і не поважає твій час.

Дивні компліменти

“Ти гарна, але з довгим волоссям тобі було б краще”

“Мені зазвичай не подобаються низькі хлопці, але ти мене приваблюєш”

“Я зазвичай полюбляю худих, але тобі личить твоя повнота”

Подібні слова можуть вводити в оману, бо не завжди зрозуміло, чи це був комплімент, чи образа. Ред флег!

Обговорення сексу

Ця тема рано чи пізно з’явиться, якщо ви почнете стосунки, але якщо вона з’являється на першому побаченні, це, як правило, не дуже добрий знак. Проблема не стільки в самій темі сексу, скільки в тому, що людина вирішила говорити про це на побаченні, не знаючи, наскільки вам комфортно обговорювати подібне. Той, хто дбає про те, щоб познайомитися ближче і враховує твій комфорт, навряд чи обговорюватиме секс на першому побаченні.

Байдужість до твоєї безпеки

Уявімо, що новий знайомий наполягає на тому, щоб заїхати за тобою, прогулятися ввечері у віддаленому від людей місці або зустрітися в районі, з якого тобі доведеться їхати громадським транспортом пізно. Якщо у відповідь ти пропонуєш інший варіант, тому що так буде безпечніше, а він відповідає захисною реакцією або вказує на те, що ти “накручуєшся”, це червоний прапор. Він свідчить про те, що новий знайомий не збирається брати до уваги твої потреби або комфорт.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.