Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Питання до Тінера: Чи нормально підлітку думати про секс?

Консультантки Teenergizer відповідають на питання підлітків.

Чи нормально, що я почала думати про секс і сам процес?

Відповідає консультантка Teenergizer Сайфутдінова Валентина:

“Спочатку дам просту і коротку відповідь: так, це абсолютно нормально.

Секс – це важлива та природна частина життя. А усвідомлена цікавість до нього свідчить про здоровий розвиток людини та трохи вберігає від впливу міфів, страхів та надмірної сором‘язливості.

Думати про секс саме як про реальний процес – корисно, бо може спонукати шукати реальну інформацію, підготуватися до нього, зробити його безпечним та приємним. А ще це допоможе швидше зрозуміти власні вподобання”.

Як вбити в собі закоханість?

Відповідає консультантка Teenergizer Андросова Марія:

“Мені дуже прикро чути таке формулювання – “вбити закоханість”. Закоханість – це щось прекрасне і приємне, що не поєднується із поняттям “вбити”. Я розумію, що люди мають на увазі під цим. Не завжди наша закоханість є взаємною і це приносить біль. Але вбити закоханість означає вбити частинку себе. Ту нашу унікальну частину, яка здатна на прекрасне почуття закоханості.

На мою думку дуже важливо не вбивати закоханість, а прожити її навіть якщо боляче і складно. Це спосіб поважати свої почуття і приймати їх.”

Чи можна по-справжньому кохати у 16 років?

Відповідає консультантка Teenergizer Бондаренко Аліса:

“Так, звичайно. Кохання переслідує нас протягом всього життя, з самого малечку і до самої старості. Усі наші почуття – це по-справжньому, по-серйозному, лише потрібно навчитися довіряти їм, приймати їх. Потрібно завжди пам‘ятати, що сенс в коханні, де є любов і немає місця ненависті та злу”.

Що робити, якщо ти вже не розумієш своїх емоцій?

Відповідає консультантка Teenergizer Лернер Таміла:

Емоції є важливими у нашому житті, проте не завжди ми можемо їх побачити та відчути саме так, як звикли чути у суспільстві, за шаблоном норми. Мені здається, що коли ти нічого не розумієш, варто глибоко вдихнути повітря та виписати те, що ти відчуваєш, що тебе турбує та як це проявляється

Я роблю більше і краще все, ніж мої однолітки, але все одно не отримую від батьків те, чого прошу?

“Виборювати” любов батьків –  це одне з найбільш болісних відчуттів. Ми не маємо бути кращими за когось, аби чути похвалу та слова любові від тих, хто нас має підтримувати та любити такими, якими ми є.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.