Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Історія бісексуальної дівчини

Одна із консультанток Teenergizer, яка надає психологічну підтримку на нашому сайті, поділилася своєю історією!

Про усвідомлення

Загалом, розуміння того, що я бісексуальна, сталося дуже випадково, коли я зловила себе на думці про те, що мені подобаються і жінки. Це було дивно, адже я не знала що таке буває. Батьки практично не розповідали про стосунки між представниками однієї статі та з дитинства я чула лише про гетеро стосунки. Було складно зрозуміти, що саме відбувається.

Більшість моїх друзів знають про мою орієнтацію, але тільки ті, які мають позитивне ставлення до ЛГБТ+ спільноти. На жаль, розповісти батькам я не можу, поки навчаюсь та є частково залежною від них, адже чудово знаю, що вони ставляться негативно до цього. Це приносить дуже багато дискомфорту, оскільки я не можу сказати їм про свої стосунки.

Про дискримінацію

Саме з дуже явною дискримінацією не зіштовхувалась, адже я не надто часто розказую людям про свою орієнтацію, та і приводів для цього не було.

Але дуже часто ставлять такі питання:

“А хто з вас чоловік у парі?”

“А якщо ти ж бісексуальна, то це означає що ти мене теж хочеш?”

“А як ви тойво ну тойво 🤨🤨🤨?”

Загалом, часто це буває дуже смішно.

Я також зіштовхувалась з аутингом, коли мої колишні друзі в жарт розповіли не дуже толерантним людям про те, що я належу до ЛГБТ+ спільноти. Їм це видалось досить смішним “жартом”, після чого я ще деякий час слухала “наскільки це не нормально і як таке можливо”.

Про зміни

У більшості випадків нетолерантні люди, з якими я стикалась, дуже часто прикривались вірою та церквою. Тому, мабуть, надмірний вплив церкви на суспільство має свої наслідки. Загалом в Україні потрібна сексуальна просвіта і більше розголосу того що, наприклад, бісексуальність – це саме варіація норми, а не відхилення від неї.

Всім цьом! Кохайте і будьте коханими!

Teenergizer завжди підтримує усіх, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Якщо вам потрібна підтримка, ми завжди поруч! До нас можна звернутися за безкоштовною психологічною консультацією на  нашому сайті. 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.