Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Історія бісексуальної консультантки Teenergizer

Оновлено

Марго, консультантка Teenergizer, розповіла про реакцію близьких, дискримінацію та зміни, які мусять відбутися в Україні!

Як проходить зараз твоє життя зараз?

Мені 18, я народилась у Києві, все життя провела там, поки не переїхала до Польщі на навчання 2 роки тому. Загалом можу себе описати як активну, творчу людину, адже маю купу гобі, що змінюються ледь не щодня. Зараз закінчую другий курс бакалавру психології у Варшаві, працюю репетиторкою з англійською і консультую в Тінері.

Як ти вперше зрозуміла, що належиш до ЛГБТ+ спільноти?

Вперше назвала себе бісексуалкою в 12 років, бо подумала, що вважаю дівчат дуже гарними й, мабуть, вони теж можуть мене приваблювати. Але тоді це було не зовсім свідомо. А в 13 сталась моя перша підліткова закоханість в однокласницю, тоді я й відчула, що це – частина моєї ідентичності.

Чи знають твої близькі?

Від друзів я ніколи цього не приховувала, а якщо розповідала про це своїм новим знайомим і отримувала різко негативну реакцію – просто не продовжувала спілкування. З родичами була інша ситуація, я тягнула до останнього, бо переживала, що мене не зрозуміють і це ускладнить стосунки, які і так в той час були напружені. Першою з сім’ї, хто дізнався, була моя сестра, але вона не сприйняла мене спочатку серйозно. В 17 я з’їхалась з дівчиною, з якою і досі зустрічаємось, і тоді одразу вирішила розказати мамі. Зараз близькі родичі про це знають і повністю мене приймають, хоч для цього і знадобився час.

Чи зіштовхувалась ти з дискримінацією? Чи ставили тобі колись некоректні питання?

З некоректними питаннями зіштовхуюсь протягом усього життя, в багатьох представників українського суспільства, на жаль, досі немає розуміння, що тактовно, а що – ні. Були й ситуації, коли при мені були скоєні злочини на ґрунті ненависті, із людьми з якими я знаходилась разом.

Якось, в центрі Києва до моєї компанії підійшов юнак-праворадикал і почав розпитувати у мого знайомого, транс-хлопця, якої він статі.

Після принижень з його боку, та спроб уникнути конфлікту, з нашого боку, підійшли інші люди з його компанії, та напали на мого знайомого. Поліція прийняла нашу заяву про побиття, та винних шукати не стали.

Чи зіштовхувались ти колись з аутингом?

Так, від моєї сестри. В той вечір вона була в нетверезому стані та розказала про мою орієнтацію новій дружині нашого батька та іншим родичкам. Це точно було не коректно з її боку, і вона довго після того випадку просила вибачення.

Як ти думаєш, що треба змінити в Україні, щоб суспільство було більш толерантним?

По-перше, ухвалити законопроєкт 5488 про відповідальність за дискримінацію усіх форм. По-друге, легалізувати одностатеві шлюби, адже закон впливає на сприйняття соціумом реалій, в яких він знаходиться. І, звісно, освічувати знайомих і спонукати до критичного мислення. Дуже сподіваюсь, що ситуація найближчим часом зміниться на краще і в нашій країні всі відчуватимуть, що таке свобода та наявність людських прав!

 

Ты завжди можеш звернутися за безкоштовною психологічною консультацією на нашому сайті, якщо тобі потрібна порада чи підтримка!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.