Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Книги про психологічну травму та сум

Оновлено

Книги можуть бути порталом у різні світи, мостом у нове минуле чи майбутнє, форпостом філософії та системою підтримки у важкі часи.

У буквальному сенсі, дослідження показують, що читання здатне змінювати ваш мозок і створювати в ньому різні патерни. На практичному рівні читання дозволяє засвоювати нову інформацію та навички, про які ви, можливо, не знали раніше.

Книги про психічне здоров’я можуть бути корисним способом опрацювати свій досвід, дізнатися про психологію, а також знайти техніки та інструменти, які допоможуть вам у повсякденному житті. Вони можуть доповнити ваш інструментарій психічного здоров’я, надаючи різні методики, наукові дослідження та історії інших людей, які зіткнулися з тими самими перешкодами.

Ми розповіли про три книги, які висвітлюють теми травми і переживань.

Тіло веде Лік

Бессел ван дер Колк 

Травма буває різною — від пережитого на межі життя і смерті до несподіваної втрати. Доктор Бессель ван дер Колк використовує останні наукові відкриття, щоб показати, як травма впливає не лише на розум, але й на тіло.

За словами ван дер Колка, травма може поставити під загрозу здатність постраждалих до задоволення, залучення, самоконтролю та довіри. У своєму бестселері №1 за версією New York Times “Тіло веде рахунок” він досліджує методи лікування, які допомагають активізувати природну нейропластичність мозку у травмованих пацієнтів. “Тіло веде рахунок” — це спосіб знайти свій шлях крізь глибини травми за допомогою унікальних підходів до терапії.

Цінність смутку. Як втрати, любов і туга роблять нас сильнішими

Сьюзен Кейн

Авторка розкриває силу гірко-солодкого погляду на життя і пояснює, чому ми були такими сліпими до його цінності. Вона використовує мікс досліджень, розповідей та спогадів, щоб дослідити, чому ми відчуваємо смуток і тугу, а також дивовижні уроки, які ці стани дають нам про творчість, співчуття, лідерство, духовність, смертність і любов.

Сьюзен Кейн визнає, що світло і темрява, народження і смерть, гірке і солодке —назавжди поєднані. Пісня в мінорній тональності, елегійний вірш чи навіть зворушливий телевізійний рекламний ролик — все це може привести нас до цього піднесеного стану душі, і, зрештою, до більшої спорідненості з нашими ближніми.

Сила жалю. Як погляд назад рухає нас вперед

Деніел Пінк

У книзі “Сила жалю” Пінк спирається на дослідження в галузі психології, нейронаук, економіки та біології, щоб кинути виклик поширеним припущенням про емоції та поведінку. Використовуючи найбільшу вибірку коли-небудь проведених досліджень ставлення американців до жалю, а також власне Всесвітнє дослідження жалю, в якому взяли участь понад 16 000 людей у 105 країнах, він визначає чотири основні типи жалю, які відчуває більшість людей. Ці чотири жалю, стверджує Пінк, діють як “фотографічний негатив” хорошого життя. Зрозумівши, про що люди шкодують найбільше, ми можемо зрозуміти, що вони найбільше цінують. А дотримуючись простого, науково обґрунтованого, триступеневого процесу, який він пропонує, ми можемо перетворити наші жалі на позитивну силу, яка допоможе нам працювати розумніше і жити краще.

Завдяки фірмовому поєднанню великих ідей та практичних висновків, захопливих історій та дотепного гумору Пінка, “Сила жалю” є актуальним і незамінним посібником для добре прожитого життя.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.