Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Про менструацію: в якому віці з’являється та чи знають про неї хлопці

Оновлено

Консультантка Teenergizer Вікторія Хома відповідає на питання про місячні.

У якому віці з’являються місячні?

У кожної дівчини місячні починаються у різний час і це цілком нормально, адже всі ми різні. Здебільшого початок місячних припадає на 10-15 років. Найчастіше місячні починаються у віці 12-13 років. Однак, буває, що вони починаються раніше (приблизно 8-9 років) або пізніше (16-17). Початок місячних залежить від багатьох факторів, зокрема від розвитку організму, спадковості чи тілобудови. Якщо все ж вас щось тривожить, то завжди можна звернутися до лікаря, перевіритися і переконатися, що все точно добре.

Які ознаки першої менструації?

Щодо першої менструації, то у неї немає якихось певних ознак, вона починається, тоді, коли організм до цього готовий. Перша менструація зазвичай триває від 2 до 7 днів, також виділення можу бути трохи темнішого кольору, ніж зазвичай, однак, цього не варто лякатися.

Для перших місячних радять використовувати прокладки, але і будь-які інші засоби також не виключені. Наприклад, менструальні трусики, менструальні чаші\диски чи тампони. Для використання тампонів, чаш чи дисків немає якихось вікових обмежень і їх можна використовувати до першого сексу. Все залежить від моральної готовності використовувати ці засоби гігієни. Як можна зрозуміти чи ти готова? Якщо дівчина може спокійно запхати собі палець у піхву і це не буде приносити переживань чи фізичного дискомфорту, то швидше за все, їй буде нормально почати використовувати тампони чи чаші/диски.

Чи знають хлопці про місячні?

Хлопці також знають про місячні. Це не є якоюсь закритою інформацією, однак треба зважати на те, що у молодшому чи підлітковому віці вони можуть знати лише те, що їм розповіли старшокласники чи старші друзі. Наприклад, я пам’ятаю, що мені якось хлопець в школі сказав, що місячні тривають цілий місяць і зупиняються на один день (я щиро вдячна всесвіту, що цей хлопець помилявся, хаха).

Звісно, хлопці знають інколи менше за дівчат навіть у старшому віці, адже вони не стикаються із цим напряму.

Якось мій хлопець, якому вже за 20, сказав, що був переконаний, що ми прокладки приклеюємо до себе, щоб все було герметично і не протікало.

Знаю, що в школі хлопці можуть насміхатися з дівчат, коли у них менструація, однак, це свідчить лише про неосвіченість та бажання підняти свою самооцінку, висміюючи інших. На таких хлопців не варто тратити свої нерви.

Місячних не варто соромитися чи приховувати їх. Цілком нормально попросити прокладку в однокласників чи у вчительки. Менструація – природний процес, який є у всіх дівчат та жінок репродуктивного віку.

 

Якщо у тебе виникають питання щодо сексуального здоров’я, ти може завжди звернутися до наших консультантів, безкоштовно та конфіденційно!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.