Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Що таке асексуальність?

Асексуальність — термін, що використовується для опису людини, яка не відчуває сексуального потягу до осіб будь-якої статі. Асексуальність — це ідентичність і сексуальна орієнтація, а не медичний стан. Близько 1% людей є асексуальними.

Як дізнатися, чи ти асексуальна людина?

Відсутність сексуального потягу — це один зі способів дізнатися, що ви асексуальні. Однак, як і в більшості випадків, все не так однозначно. Асексуальність — це спектр з різними видами асексуальності, такими як, наприклад, демісексуальність.

У скільки років можна зрозуміти, що ти асексуальний?

Не існує мінімального віку, з якого можна вважати себе асексуальною людиною, так само як не існує мінімального віку для будь-якої іншої сексуальної орієнтації. Однак більшість асексуалів усвідомлюють, що вони не такі, як усі, коли оточення починає цікавитися сексом, виявляти інтерес до сексуального потягу та говорити про нього.

Чи асексуальність — це те саме, що целібат, тобто утримання від сексу?

Ні, це не одне й те саме. Целібат — це вибір. Асексуальність — це сексуальна орієнтація, а отже, не вибір. І хоча асексуальна людина може не відчувати сексуального потягу, вона все одно може займатися сексом. Асексуальність пов’язана лише з сексуальним потягом. А не з вибором займатися (не займатися) сексом.

Чи можуть асексуали закохуватися?

Асексуали, які не відчувають сексуального потягу, можуть відчувати (романтичні) почуття до інших. Деякі асексуали відчувають, а деякі не відчувають романтичного потягу. І навіть без романтичних почуттів асексуали можуть кохати. Зрештою, люди можуть відчувати любов до своєї сім’ї та друзів і без романтичного потягу.

Чи цілуються асексуали?

Навряд чи існує лише чорно-біла відповідь. Деякі асексуали люблять цілуватися, деякі ні. Найголовніше, що бути асексуальним означає не відчувати сексуального потягу до іншої людини. Асексуал може насолоджуватися обіймами та/або поцілунками, а також іншими романтичними фізичними жестами, пов’язаними з любов’ю.

Чи мастурбують асексуали?

Існує різниця між сексуальним потягом, сексуальним бажанням і лібідо. Можна не відчувати сексуального потягу, але при цьому мати лібідо. Тому відповідь на це питання: так, деякі асексуали мастурбують. Не всі, але ті, хто мастурбує, здебільшого роблять це, щоб зняти стрес або швидше заснути. Більшість асексуалів, які мастурбують, також зазначають, що вони не думають про інших людей під час мастурбації. А якщо і думають, то в несексуальному контексті.

Чи можна вилікувати асексуальність?

Асексуальність не є хворобою, тому її не можна вилікувати. Однак деякі люди плутають асексуальність (відсутність сексуального потягу) з лібідо. Лібідо — це те, на що може впливати багато речей, таких як стан здоров’я, вживання ліків тощо. Але знову ж таки, це не те саме, що асексуальність. У асексуальної людини немає нічого фізично неправильного — немає нічого, що потрібно “лікувати”. Так само як і інші сексуальні орієнтації не потребують лікування.

Якщо ти хочеш поговорити про свої переживання, відкртится, виговоритися, пам’ятай, що ми завжди поруч! Ти можеш звернутися за безкоштовною психологічною консультацією на сайті teenergizer.org.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.