Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Як кинути хлопця, якщо він мене кохає? Як мені перестати порівнювати себе з іншими дівчатами? Відповідають молоді психологи

Оновлено

Консультанти Teenergizer відповідали на питання підлітків про стосунки з партнерами та собою!

Як мені перестати порівнювати себе з іншими дівчатами?

Відповіла консультантка Олександра Камєнєва: 

Так, це дійсно питання, з яким стикається багато людей у різному віці. Якщо ви помічаєте таке у себе, не варто лякатися.

Спробуйте поставити собі декілька запитань і записати відповідь. Тоді ви зможете ще раз перечитати, а це є дуже важливим.

  • По-перше, усвідомте ціль порівняння. Що саме ви отримуєте порівнюючи себе з іншими?
  • По-друге, запитайте себе чи знаєте ви про свої істинні цілі, прагнення. Про що ви мрієте?
  • По-третє, не знецінюйте свої власні досягнення, свій успіх. Спробуйте скласти щоденник у якому ви будете записувати навіть маленький успіх. Наприклад, я сьогодні сходив на тренування і мені сподобалося.

Пам’ятайте, що кожен ваш успіх – це ваша робота, і ви вкладаєте у це свій час, свою наполегливість. Не лякайтеся, якщо у вас відразу не вийде виконувати ці вправи. Це нормально. Неможливо повністю перестати себе порівнювати, але можна робити це більш екологічно. Сприймати чужі успіхи як приклад і натхнення.

Як кинути хлопця, якщо він мене кохає?

Відповіла консультантка Леся Целуйко:

Розставання є досить складним та болючим моментом в житті кожного з нас. Але перед початком розставання необхідно визначитися в щирості власного бажання. Можливо зараз у ваших стосунках виникли певні труднощі, які можна вирішити простою розмовою, без розтавання.

Якщо ж це рішення зважене і необхідне, тоді варто відверто поговорити з партнером. Важливо пояснити, чому саме ви прийняли це рішення. Бажано проводити цю розмову особисто (нікому не подобається дізнаватися про брейк через смс або з інсти). Не варто наголошувати на певних недоліками партнера чи намагатися залишитися друзями. Останнє, скоріш всього, не спрацює, адже в нього можуть жити почуття і надія на поновлення стосунків.

Головне у такій розмові – бути щирою і чесною з партнером, говорити без натяків чи певних неточностей.

Побачила в інтернеті таку фразу: «Якщо людина не хоче змінюватись, ніяка психотерапія їй не допоможе». Чи дійсно це так?

Відповіла консультантка Байдикова Олеся: 

Можна сказати, що це дійсно так. Допомогти можна лише тому, хто готовий до того, щоб йому допомогли. Якщо людина під впливом різних факторів не має бажання змінити свій стан – насильно допомогти їй не вийде. Психотерапія, в першу чергу, річ добровільна. Потрібно, щоб хоча б всередині неї з’явилось щире прагнення щось змінити. Тоді з цим вже можна працювати. Зазвичай багатьом людям треба дійти до «останньої краплі», коли вони вже не можуть впоратись самостійно, і на цей шлях їм треба дати час.

—-

Якщо в тебе є особисті питання чи переживання, ти завжди можеш звернутися до нас за безкоштовною психологічною підтримкою до нас на сайті!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.