Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Як батьки говорили зі своїми дітьми про секс

Оновлено

Хоча в багатьох сімʼях тема сексу повністю ігнорується, це, на щастя, відбувається не завжди! Є історії, коли батьки відкрито говорять зі своїми дітьми про секс або ж діти самі ініціюють цю розмову. Ми поділимося історіями підлітків, із якими батьки підіймають ці теми.

“Батьки зі мною про це не говорили, але коли я почала менш-більш розумітися в цій темі, подзвонила татові й висловила усе щодо цієї соромʼязливості. Зараз біля тата комфортно жартувати про пози й секс, тому, думаю, розмова позитивно подіяла на людину”.

“Ці розмови ініціюю я. Це щось у стилі: “А ви знали що…” Я змусила батьків купити собі книги з секс освіти й тепер хочу зробити це своєю справою і проводити лекції”.

“Зі мною поговорили у 10 років, коли на той час я вже знав що таке місячні, і чекав, що навпаки батьки будуть мене запитувати за поради щодо сексу”.

“Те відчуття, коли мама зі мною вільно говорила про секс і ще й подарувала вібропулю на день народження”.

“Зі мною говорила про секс мама. У нас не було заборони розмовляти на цю тему. Зазвичай я соромилася щось спитати, але мама мене заспокоювала, і я почувалася доволі вільно. Не памʼятаю точно, але з років 5-6 я знала все, що має знати дитина такого віку про секс. Також пізніше мама розповідала про гігієну та контрацепцію. Загалом, я дізнавалася інформацію не з інтернету, не від друзів, не «з підворітні», а від близьких. Вдячна мамі за те, що могла їй поставити запитання на теми сексу й отримати у відповідь розуміння!”

“Ой, мої батьки, я впевнена, тему сексу навіть боялись би підняти. Моя старша сестра про це розказувала, мені не соромно було запитуватись щось

детальніше. Вона купляла мені хороші книги, в яких не було стереотипів, що секс може бути тільки після весілля і т.д. Я рада, що вона у мене є і завдяки їй я зараз можу спокійно говорити про все без сорому. Коли я про все дізнавалася, інтерес до цього зменшився, і я не травмувала свою психіку тим, що могла б щось вичитати в інеті, що не є правдою. Тому мати сестер та братів – це круто!”

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.