Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Хто такі грейромантики?

Оновлено

Грейромантизм — це романтична орієнтація в ароматичному спектрі. Грейромантиками є ті, хто не відчуває романтичного потягу до інших людей, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації. Однак, можна бути грайромантиком і мати міцні сексуальні та платонічні зв’язки.

Бути грейромантиком — це не сексуальна орієнтація, а романтична. Ви можете бути грайромантиком і відчувати сексуальний потяг до інших; ви також можете бути грайромантиком і ідентифікувати себе як асексуальну людину.

Оскільки люди, які ідентифікують себе як грейромантиків, не часто відчувають романтичний потяг, на практиці це може виглядати по-різному. Грейромантики можуть відчувати певний романтичний потяг до людей, але не мати бажання стосунків; вони також можуть бути невпевнені, чи відчувають романтичний потяг взагалі, чи відчувають його лише за певних обставин.

У чому різниця між грейромантичними та аромантичними людьми?

Ароматичні люди не пов’язують себе з тим, що суспільство вважає “романтичним”, і не можуть зрозуміти, що за цим стоїть. Грейромантичні люди більш гнучкі.

Як дізнатися, чи є я грейромантиком?

Якщо ви грейромантик, ви можете нічого не відчувати, коли бачите великі романтичні жести й “банальності”, такі як пропозиція руки й серця. Можливо, ви взагалі не цікавитеся романтикою.

Крім того, пам’ятайте, що романтична та сексуальна ідентичність може змінюватися протягом життя — цілком нормально спробувати себе в ролі грейромантика.

Якщо я грейромантик, чи можу я ходити на побачення або закохуватися?

Якщо відповісти коротко, то так, ви можете мати романтичні стосунки, якщо ви греймантик, якщо ви цього хочете. Ідентифікація себе як грейромантика — це може бути спосіб повідомити потенційним партнерам, що вони не вписуються в нормативну траєкторію моделі стосунків.

Ви можете отримувати любов і дарувати всі види любові іншим, не відчуваючи романтичних почуттів до іншої людини і не бажаючи романтики від неї. Любов і романтика не обов’язково пов’язані між собою так, як ми бачимо в різних аспектах попкультури. Отже, якщо ви або ваш партнер ідентифікуєте себе як грейромантика, ви все одно можете мати повноцінні стосунки.

Як я можу підтримати свого партнера чи друга-греймантика?

Ви можете відчути розгубленість, коли партнер або друг розповість, що є грейромантиком. Це може призвести до того, що партнер або друг відчує, що його не розуміють або відштовхують за те, ким він є.

Якщо ваш партнер каже вам, що він грейромантик, вам слід просто більше спілкуватися і ставити більше запитань. Важливо зрозуміти й прийняти людей такими, якими вони є. Також важливо пам’ятати, що людина має цінність незалежно від її романтичної чи сексуальної орієнтації, і звертати увагу на те, що приносить радість у стосунках поза цими сферами.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.