Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Хто такі поліромантики?

Оновлено

Що таке поліромантика? Чи збігається це з іншими термінами, як-от поліаморія?

Люди, які вважають себе поліромантичними, відчувають романтичний потяг до різних статей, але не обов’язково до всіх. Наприклад, поліромантична особа може відчувати романтичний потяг до чоловіків чи жінок, але не до небінарних людей.

Якщо розкласти слово поліромантичний, ви отримаєте префікс -poly, що означає «багато». Тим часом -романтика визначається як вияв любові до інших людей. У сукупності поліромантиком буде людина, яка здатна виражати любов до багатьох людей різної статі.

Важливо зауважити, що бути поліромантичним не обов’язково означає, що ви також маєте сексуальний потяг до різних статей. Романтичний і сексуальний потяг насправді є двома різними аспектами вашої орієнтації, а поліромантика як термін описує лише ваш романтичний потяг до інших людей.

У вас може бути зовсім інша сексуальна орієнтація. Наприклад, ви можете бути гетеросексуальним і поліромантичним, тобто відчуваєте романтичний потяг до різних статей, але лише сексуальний потяг до протилежної статі.

Чи поліромантик це те ж саме, що поліамор?

Обидва ці терміни мають однаковий префікс -poly, тому зрозуміло, що деякі люди плутають їх визначення. Однак між цими двома термінами є різка різниця.

Поліромантика – це термін, який описує романтичний потяг. З іншого боку, поліаморія — це немоногамна динаміка відносин.

Поліаморія не є ні романтичною, ні сексуальною орієнтацією – це стиль стосунків, абсолютно не пов’язаний зі статтю, яку ви ідентифікуєте. Наприклад, ви можете бути гетеросексуальними й поліаморними. Це означає, що ви можете підтримувати романтичні або сексуальні стосунки з кількома людьми. Однак ці люди лише протилежної статі.

Таким же чином, ви можете бути поліромантичними та моногамними. Це означає, що у вас є романтичні та сексуальні стосунки лише з однією людиною за раз. Однак ви розглядатимете лише стосунки з людьми, які ідентифікують вас як стать, яка вас романтично приваблює.

Людей, які вважають себе поліромантичними, приваблюють різні типи гендерної ідентичності. Однак це не означає, що вони закохуються в кожну особу, яка підпадає під цю бажану гендерну ідентичність – тим більше діють на основі цих почуттів. Жодна романтична або сексуальна орієнтація не зраджує з більшою ймовірністю, ніж інші. Схильність людини до зради більше пов’язана з її власною емоційною зрілістю та здатністю дотримуватись кордонів, ніж чимось іншим.

У той час як поліромантика є романтичною орієнтацією, бісексуальність є сексуальною орієнтацією. Той, хто є поліромантичним і має потяг до різних статей, не обов’язково має сексуальний потяг до тих самих статей.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.