Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

“Що робити, якщо мені зовсім не подобається, як я виглядаю?”

Оновлено

Тобі може не подобатися твоя фігура, форма носа, стан шкіри чи велика кількість родимок. А хтось скаже, що красивіших вій, як у тебе, він/вона в житті не бачили. Розумієш про що ми? Ми завжди будемо бачити себе самокритичніше, бачимо кожен недолік та складочку на животі.

Консультантки організації La Strada Україна дали кілька порад, щоб спробувати прийняти себе та полюбити.

Як може легко не звучати, але спробуй не будувати ідеалів. Так, хтось стрункий, з ідеальними стрілками й шкірою без жодного прищика.

Але ти – це ти. Зі своєю улюбленою піснею та предметом у школі. Ти неповторний/на у цьому світі навіть якщо на шкірі є акне чи зайва вага у стегнах. Так само не ідеалізуй когось. Спробуй подумати про бекграунд людини, яка здається «ідеальною». Може за ідеальною фігурою стоїть булімія чи розклад харчової поведінки й твій «ідеал» зараз мріяв би важити як ти.

Ти напевно знаєш фразу «моє тіло – мій храм». Так, вона дійсно важлива. Стався до себе, свого тіла та зовнішності з любовʼю та повагою. І головне – це ж твій храм, тому і правила у ньому твої. Твоє тіло ще й твоє діло. Тому памʼятай, що тобі вирішувати, як виглядати, тож якщо тебе і не влаштовує щось – ти в силі це змінити.

А ще спробуй робити компліменти іншим. Ти бачиш прикольні сережки, сумку, стиль зачіски чи якусь рису в людині, яка тобі подобається – скажи це. Чути таке звісно, по-перше, приємно. А по-друге, ти можеш подарувати людині ту деталь, яку вона почне любити у собі, бо раніше навіть не помічала те, що бачиш ти зі сторони ти.

Хочеш поговорити про це більше? Ми з тобою на звʼязку!

Напиши Teenergizer у віконці на сайті або зателефонуй, якщо хочеш поговорити про це:

116 111

0 800 500 225

Безкоштовно та анонімно!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.