Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer став учасником першого Форуму із психічного здоровʼя

Оновлено

Teenergizer став учасником першого Форуму із психічного здоровʼя, організованого ВООЗ та Координаційним центром з психічного здоровʼя при Кабінеті Міністрів України в межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?»

На цій платформі для обміну думками та досвідом 19 та 20 жовтня команда Teenergizer розказала про нашу діяльність та основні виклики щодо ментального здоров’я, з якими стикаються підлітки та молодь України сьогодні.

Наша активістка та координаторка Любов поділилась своїм досвідом перебування в токсичних стосунках, а також розповіла про те, як це впливало на неї і як вона почувається зараз. Крім того, рівна консультантка Єлизавета взяла участь у панельній дискусії про психічне здоровʼя та добробут молоді під час кризи. Із іншими молодіжними представниками та експертами ми обговорили, які фокуси потрібні зараз в цій сфері та необхідні механізми для підтримки підлітків та молоді.

Після проведеного спільного опитування із U-report про те, як почувається Українська молодь зараз, ми побачили, що з понад 3000 опитуваних — 62 % стикались із психологічним тиском та емоційним пригніченням протягом останніх тижнів, а 55% — ніколи раніше не звертались по психологічну допомогу.

Ця статистика — це сигнал про те, що потрібно тримати фокус на сфері психологічної допомоги для підлітків та молоді!

Дуже раді, що наша молодь може впевнено говорити про виклики й разом з експертами найвищого рівня покращувати основні механізми у сфері ментального здоровʼя.

Фото: ЮНІСЕФ Україна

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.