Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Хто такі гендерфлюїди?

Оновлено

Гендерфлюїди  — це особи, чия гендерна ідентичність (стать, з якою вони ідентифікуються найбільше) не є фіксованою. Вона може змінюватися з часом або з дня на день. Флюїд – це форма гендерної ідентичності чи гендерного вираження, а не сексуальна орієнтація.

Ґендер флюїднітсь стосується того, як людина ідентифікує себе всередині та представляє себе світу. Людина, яка є гендерно флюїдною, одного дня може ідентифікувати себе як чоловік, наступного – як жінка, як чоловік, так і жінка, або ні як те, ні як інше.

Термін «ґендерквір» також може використовуватися для опису гендерфлюїдної людини. Ґендерквір описує людину, чия гендерна ідентичність не вписується в бінарну систему.Інші терміни ЛГБТ+ для флюїду включають агендер (без статі), бігендер (як чоловіки, так і жінки), демігендер (частковий зв’язок із певною статтю) або іншу небінарну ідентичність.

Замість використання бінарно обмежених займенників, таких як «його/він» і «її/вона», людина може використовувати більш нейтральні терміни «вони/їх».

Більшість медичних експертів вважають, що діти помічають гендерні стереотипи поведінки приблизно у віці 2-3 років. У дошкільному віці, навіть якщо діти визнають норми поведінки, перехресні гендерні переваги та ігри є частиною їхнього нормального процесу дослідження і не обов’язково впливають на їхню майбутню гендерну ідентичність. Однак, якщо дитина продовжує ідентифікувати себе як гендерно різноманітну протягом багатьох років, то, швидше за все, це не фаза.

Допоможіть своїм близьким зрозуміти гендерну флюїдність

Обговорення вашої гендерної ідентичності чи гендерного самовираження з близькими людьми може бути складним.

* Заохочуйте свою родину чи друзів спочатку слухати та ставити запитання без засудження.

* Підкресліть, що флюїдність означає не бажання показати чоловічу чи жіночу сторону, а вираження вашої фізичної та емоційної взаємодії зі світом.

* Надайте дослідження, щоб підтвердити те, що гендерна мінливість не пов’язана з психічним захворюванням.

* Будьте відкритими та чесними щодо своїх думок, почуттів та емоцій.

Також ви завжди можете звернутися до Teenergizer. Консультації психолога онлайн в Teenergizer — це можливість виговоритися та бути почутими без осуду! Психологічна допомога поруч!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.