Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про тестування на ВІЛ

Оновлено

У багатьох людей будь-яка думка про ВІЛ вірус викликає сильну тривогу. Хвилюватися з приводу ВІЛ – це нормально, і найефективніший спосіб зняти тривогу – пройти тестування. Виявлення ВІЛ – це важливо!

Давай чесно: усім буває тривожно перед здачею важливих аналізів або тестів. Але жити в сумнівах роками набагато складніше, ніж один раз подолати свій страх. У разі негативного результату, ти відпустиш тривогу. А якщо тест виявиться позитивним, це дасть можливість вчасно почати лікування. При своєчасній терапії можна прожити довге й повноцінне життя.

Тож поговорімо про те, які страхи можуть виникати перед тим, як здавати експрес-тест на ВІЛ уперше, а також де можна пройти тестування в Україні безкоштовно та анонімно!

Це боляче

Сьогодні тестування на ВІЛ можна пройти за допомогою експрес-тестів різними способами. Для дослідження використовується твоя кров або ж слина. У першому варіанті тобі зроблять ледь помітний прокол на пальці. Зазвичай цей процес проходить добре та майже непомітно! Проте якщо тебе лякає будь-який вид крові, ти можеш пройти тест з пробою слини. Це абсолютно безболісно.

Про результати тесту можуть дізнатися інші

Тестування на ВІЛ можна пройти як вдома, так і в спеціальних пунктах, де в тебе не запитають ні ім’я, ні документи. У разі позитивного результату ніхто не вимагатиме в тебе персональної інформації, а лише розкажуть, що робити далі й куди звернутися за допомогою.

Потрібно виділити багато часу

Сама процедура займає всього кілька хвилин або навіть менше. А очікування результатів – 15-20 хвилин.

Якщо я не в групі ризику, мені не потрібно робити тест

ВІЛ може стосуватися кожного. Вірус може не проявлятися роками, при цьому руйнуючи імунну систему людини. Чому б не упевнитися на 100 % у своєму статусі, якщо це зробити так просто?

Сьогодні пройти тестування на ВІЛ можна швидко, легко, безболісно, конфіденційно та безкоштовно.

Чат-боти з пошуку найближчих пунктів тестування, де можна отримати чи пройти безкоштовний тест на ВІЛ:

https://testporuch.phc.org.ua/

https://t.me/HIVfree_bot 

Якщо хочеш дізнатися більше про ВІЛ, побороти тривогу перед тестуванням або поговорити про свої страхи, ти можеш звернутися за анонімною психологічною підтримкою до Teenergizer! Безкоштовний психолог підтримає та вислухає!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.