Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Мультигендерність: що це означає?

Оновлено

У світі існує нескінченна різноманітність статей. Кожна людина має абсолютно унікальну інтерпретацію та стосунки з будь-якою статтю, до якої вона належить. Існує принаймні стільки статей, скільки було людей, які жили.

Бути мультигендером так само нормально, як бути жінкою, чоловіком, трансгендером або будь-якою іншою гендерною ідентичністю. Мультигендерні люди можуть бути: більш ніж однієї статі одночасно, різної статі в різних ситуаціях та/або різної статі в різний час (наприклад, протягом дня або з віком).

Люди, які є мультигендерними, або полігендерними, підпадають під парасольку транс. Мультигендерність не обов’язково означає, що ви зробите будь-який фізичний перехід. Це також не обов’язково означає, що ви не ідентифікуєте свою стать. Мультигендерні люди можуть ідентифікувати себе зі своєю приписаною статтю та навіть представляти себе як таку, але оскільки вони також ідентифікують себе з однією чи декількома іншими статями, вони все одно вважаються трансгендерними.

Як мультиґендерність пов’язана з гендерною бінарністю?

Мультигендеризм принципово антибінарний, оскільки гендерна бінарність нашого суспільства є єдиною та ексклюзивною. Наша культура прагне, щоб кожен з нас відповідав одній статі – тій, яка визначена при народженні – і ніякій іншій. Мультигендерність також означає відмову від обмеження способів, у які ми можемо зрозуміти себе. Людина може мати стільки статей, скільки може собі уявити, єдиним винятком є привласнена ідентичність.

Які займенники мені слід використовувати для мультигендерних людей?

Відповідь на це така ж, як і для всіх. Використовуйте будь-які займенники, які вам скажуть. І, зокрема, використовувати їх усі. Якщо хтось дає вам більше ніж один займенник, не обирайте той, який вам зручний, і ігноруйте решту. Використовуйте їх усі, і якщо хтось попросить вас використовувати один більше, ніж інші, зробіть і це.

Чи піддаються мультегендерні люди дискримінації?

Бути мультигендерним принципово суперечить ієрархічній та ексклюзивній гендерній бінарності нашого суспільства. Мультигендерні люди соціально та психологічно піддаються тиску.

Ступінь пригноблення мультигендерних людей дуже різна. На нього впливає матриця інших ідентичностей кожної людини. Якщо мультигендерна особа є іммігрантом чи інвалідом, вона зазнає більшого ступеня гендерного та бінарного гноблення, ніж особа з відносними привілеями.

Ви завжди можете звернутися до Teenergizer. Психолог онлайн в Teenergizer — це можливість виговоритися та бути почутими без осуду! Психолог для підлітка поруч!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.