Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Підліткові прищі — це нормально

Оновлено

“Як я можу вважати себе гарною, якщо в мене такі прищі?”

“Кому я можу взагалі сподобатися?”

“А якщо хтось побачить мене без тонального крему?”

Коли з’являються проблеми зі шкірою, нам може здаватися, що кожен, кого ми зустрічаємо одразу помічає не нас, а наші висипи. Ми намагаємося їх приховати, але стає тільки гірше. Вони можуть впливати на нашу впевненість та ментальне здоров’я загалом. Консультантки Teenergizer поділилися порадами, як турбуватися менше через висипи на шкірі.

Відповідає консультантка Teenergizer Третьяк Лоліта:

Підліткові прищі — це нормально. Я знаю, що буває дуже непросто через таку кількість стандартів краси, коли підлітків в серіалах грають 30-літні жінки та чоловіки з купою тонального крему на обличчі. Проте ваша зовнішність не складається виключно з прищів. Ваша зовнішність — цілісна картинка, і всі її особливості роблять вас унікальними й прекрасними.

Прищі будуть не завжди. Чим ближче до завершення підліткового віку — тим менше їх стає. Вони не визначають вас як особистість, не формують вашу зовнішність. В тілі підлітка відбувається безліч змін, і це нормально.

Відповідає консультантка Teenergizer Струпинська Аліна:

Прищі на обличчі — це тимчасово. В підлітковому віці відбуваються гормональні зміни. Твій організм росте, тобто це нормальна реакція нашого тіла на дорослішання. Я погоджуюсь, що це неприємне явище. Проте ти можеш звернутися до лікаря-дерматолога або косметолога, який призначить тобі доглядові засоби відповідно твого віку. Також варто пити достатньо води, повноцінно харчуватися і висипатися. Це корисно для організму та психологічного стану.

Висипи на шкірі не визначають тебе як особистість. В такі моменти варто не забувати бачити в собі хороше. Напротивагу певним тимчасовим недолікам, спробуй знайти в собі переваги й не забувати про них. У мене також в підлітковому віці з’явилися прищі й вони досі є. Я також через це переймалася і намагалася їх позбутися. Але потім усвідомила, що я можу повноцінно жити маючи висипи на шкірі, не надаючи їм надлишкової уваги. Дбай про себе і не давай дрібницям затьмарити тебе!

Відповідає консультантка Teenergizer Коляда Ауріка:

Дуже шкода, що ти переживаєш через це. Всі ми час від часу стикаємося з комплексами, але важливо пам’ятати, що це лише частина нашої особистості, а не визначальний фактор. Люди, які образили тебе, просто не розуміють, як можуть зашкодити іншим словами. Важливо не дозволяти їм впливати на твоє самопочуття.

Ти унікальна особистість і заслуговуєш на любов та повагу, незалежно від висипань на обличчі. Зосередься на своїх позитивних якостях і навичках, які роблять тебе чудовою людиною. Ти заслуговуєш на те, щоб бути щасливою і впевненою в собі. Не забувай, що завжди можеш розраховувати на підтримку своїх близьких. Їхня любов і підтримка можуть допомогти тобі подолати цей період. Будь сильною і вір у себе!

—-

Пам‘ятай, що підліткові прищі — це нормально. Мати неідеальну шкіру — це нормально, а висипи на шкірі не визначають тебе як особистість.

Якщо тобі потрібна підтримка, консультантки та консультанти Teenergizer завжди поруч! Звертайся безкоштовно та анонімно!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.