Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

У чoму небезпека дейтингoвих застoсунків

Зараз, для того, аби познайомитись з людиною достатньо лайку чи свайпу вправо. Ресурси для знайомств спрощують пошук партнера_рки і їхнє використання є нормальним. Втім, разом з поширенням дейтингових застосунків, значно зростає і ризик сталкінгу, харасменту, кетфішингу та інших небезпек. В цій статті ми хочемо поділитись з вами рекомендаціями, які допоможуть себе убезпечити. 

Як спілкуватись онлайн

Звертайте увагу на профіль людини, з котрою маєте намір познайомитись. Якщо у ньому мало особистої інформації, немає прив’язаних соціальних мереж, відсутні фотографії — слід бути обачним. Можливо, людина видає себе за когось іншого.

Подивіться на фото профілю та ім’я: раптом ця людина знайома вам або вашим друзям. Перевірте її інші соціальні мережі та використовуйте пошук Google для перевірки зображень. Таким чином, ви дізнаєтесь, якщо світлини належать іншій людині.

Довіряйте власній інтуїції. Ставте уточнювальні запитання: чим більше ви розпитаєте, тим простіше буде виявити чи людина щира і які у неї наміри. Коли є найменші сумніви, намагайтесь перевірити всі деталі.  

Не поширюйте надто багато особистої інформації. Не слід одразу розкривати незнайомцю своє місце проживання, навчальний заклад, де ви працюєте та які кав’ярні часто відвідуєте. Все це може стати приманкою для сталкера.

Будьте обачні з публікаціями у своїх соціальних мережах. Не варто в режимі реального часу публікувати фото чи сториз з місця, яке відвідуєте. Це може надати злочинцям інформацію щодо вашого точного місцеперебування.

Якщо ваш співрозмовник вдається до шантажу, або ж маніпулює вами, вимагає кошти, здійснює психологічний тиск: пам’ятайте — зверніться до кіберполіції. 

Не переходьте за сумнівними покликаннями. Якщо ваш новий знайомий_ма  раптово надсилає вам лінк і наполягає на тому, аби ви ним скористались — це привід насторожитись.

Як планувати зустріч

Не варто йти на зустріч з малознайомою людиною. Краще трохи відкласти прогулянку та більше дізнатись про нового знайомого_му. Поспілкуйтеся у відеочаті — це хороша можливість дізнатись чи ваш потенційний партнер є тим, за кого себе видає. 

Не покладайтеся на свого супутника у питанні транспорту. Важливо, щоб ви самі контролювали свій маршрут дорогою на побачення та з нього. Навіть, якщо новий знайомий_ма запропонує вас забрати на власному авто — не сідайте у машину до незнайомця, це може бути небезпечно. 

Перші зустрічі слід організовувати в людних місцях. Наприклад, це може бути ТРЦ, кав’ярня чи ресторан. Уникайте прогулянок ізольованими вулицями та парками.

Повідомте своїх близьких про заплановану зустріч. Зорієнтуйте куди йдете та з ким. Якщо в процесі побачення ви вирішите змінити місце прогулянки — скажіть про це. Також хорошою ідеєю буде попросити ваших друзів зателефонувати в той чи інший час протягом прогулянки, аби переконатись, що все відбувається так, як було заплановано.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт або небезпеку під час побачення, пам’ятайте, що можете зупинити його в будь-який момент. Ваш комфорт та безпека — це перше, про що слід дбати. 

Сексуальне насильство та домагання — це не нормально і ніколи не є провиною жертви. Якщо ви відчуваєте загрозу — не соромтесь звернутись до перехожих, зателефонувати другу чи в поліцію.

Якщо  ви зіткнулись з шантажем, сталкінгом, харасментом і не знаєте що робити — звертайтесь в анонімний чат з психологом онлайн на нашому сайті. Ми дбаємо про вас та готові підтримати, коли ви цього потребуватимете.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.