Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Міфи про вагіну: чи можна перевірити “незайманість”?

Оновлено

Існує дуже багато міфів, пов’язаних з вагіною. Хтось вважає, що вона у всіх виглядає однаково, а будь-які “відхилення” від норми говорять про проблеми. Хтось вірить, що будь-які виділення, окрім менструації — це симптом хвороби. Розгляньмо, які поширені міфи існують про цей орган.

МІФ: Виділення означають, що щось в організмі йде не так

Виділення — це нормально, особливо в середині циклу, під час овуляції. У цей період їх стає ще більше, вони можуть нагадувати слиз та бути прозорими. У деяких людей також є виділення безпосередньо перед менструацією та після її завершення. Проте якщо ви помічаєте будь-які зміни, наприклад, неприємний запах або кров’яні виділення, — варто звернутися до лікаря. Такі зміни можуть свідчити про інфекції.

МІФ: У вас точно будуть симптоми, якщо у вас ІПСШ

Хоча деякі жінки відчувають часто симптоми хламідіозу, гонореї, герпесу або сифілісу, існують інфекції, які не дають жодних симптомів. Деякі ІПСШ можуть призвести до безпліддя та незворотних ушкоджень репродуктивної системи у жінок, наприклад, вірус папіломи людини. Ось чому регулярне тестування на ІПСШ так важливо.

МІФ: Вагіна змінюється від сексу

Жарти про “розтягнуту” піхву використовують для того, щоб присоромити людей за сексуальну активність. Але піхва не стає постійно “розтягнутою”, якщо ви багато займаєтеся сексом. Цей орган дуже еластичний.

МІФ: Неушкоджена дівоча пліва означає “незайманість”

Дівоча пліва або ж гімен — це тонка мембрана, яка частково прикриває вхід у піхву. Але ідея про те, що через неї можна дізнатися, чи був у вас секс — повний міф. Крім того, у деяких людей є дівоча пліва, а у деяких — ні.

Так, дівоча пліва може порватися або розтягнутися під час вашого першого досвіду вагінального статевого акту, але це також може статися через фізичну активність, медичні процедури або використання тампонів, а деякі люди народжуються без дівочої пліви. Тому наявність або відсутність дівочої пліви не свідчить про “незайманість”. Крім того, ідея про те, що ви втрачаєте цноту лише після вагінального статевого акту, по суті, є шкідливою, особливо для ЛГБТ-людей, які можуть не мати такого типу сексу. Чому вагінальний статевий акт має бути єдиним статевим актом, який “рахується” справжнім?

Джерело: insider.com

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.