Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

#Непомітні. Як Teenergizer привертає увагу до ВІЛ

Страх спілкуватися з ВІЛ+ людиною.

Страх розповісти іншим про свій ВІЛ+ статус.

Страх пройти тестування на ВІЛ.

Страх перед вірусом робить його непомітним, проте ігнорування проблеми не веде до виходу, а заводить у глухий кут. З початком повномасштабного вторгнення епідемія ВІЛ привертає ще менше уваги, відкидаючи нас все далі й далі від подолання цієї проблеми. Саме тому цього року до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом ми вирішили нагадати про вірус, зробивши його помітним!

Кампанія #непомітні

Один з основних шляхів подолання епідемії ВІЛ — це знати свій статус. Проте у багатьох людей будь-яка думка про вірус викликає сильну тривогу, оскільки навколо тестування існує багато міфів і страхів.

Разом з українськими зірками, інфлюєнсерами та організаціями в інформаційній кампанії #непомітні ми вирішили показати, що тестуватися — не страшно і важливо! Нашу ініціативу підтримали співачка Віра Брєжнєва, ведучий Нікіта Добринін, блогерки Настя Веганка та Жданя. Ми вдячні лейблу Pomitni, UNICEF Ukraine та Міністерству молоді та спорту за те, що також приєдналися до кампанії!

Крім того, разом із соціальним проєктом Pubertat ми розвінчали найпопулярніші міфи, через які більшість людей не проходить тестування.

Хвилюватися з приводу ВІЛ — це нормально, і найефективніший спосіб зняти тривогу — знайти свій статус!

Дискримінація

Стигма та неприйняття — те, з чим часто стикаються люди, що живуть із ВІЛ. Багато хто вирішує не розповідати про свій статус взагалі нікому, оскільки суспільство досі не готове їх прийняти. Але є й ті, хто говорять про це відкрито. Разом із UNFPA Єгор та Ліза, ВІЛ+ активісти Teenergizer, відкрито поділилися своїми історіями та баченням проблеми дискримінації та доступу до лікування в Україні. Також в Instagram Teenergizer Ліза відповіла на питання підлітків про своє життя з ВІЛ!

З 2010 року, кількість ВІЛ інфікованих в Східній Європі та Центральній Азії зросла на 49%, і з початком повномасштабного вторгнення ця цифра, на жаль, тільки зростає.

Уже багато років ми в Teenergizer привертаємо увагу до проблем, пов’язаних з ВІЛ. Ми віримо, що шлях до подолання проблеми, який виведе нас із лабіринту, лежить саме в інформуванні. У цей важливий день ми боролися не тільки з вірусом, а й з незнанням, і цей рік не став виключенням!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.