Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Правила секстингу: як розкритись і які міри застереження існують

Секстинг – це форма віртуального спілкування, яка полягає в обміні інтимними фотографіями, відеозаписами або текстовими повідомленнями. Листуватись в такому форматі нормально. Однак, такі переписки можуть нести загрозу шантажу, слатшеймінгу та поширення скриншотів. Тому, піклуватись про власний комфорт і безпеку — важливо. В цій статті ми хочемо поділитись з вами основними рекомендаціями щодо того, як можна себе убезпечити.

Правила секстингу

  • Перед початком переписки рекомендуємо домовитись з партнером_кою щодо того, що саме буде надсилатись, як часто, на яких умовах. Таким чином ви зможете укласти  угоду і забезпечити власний комфорт та безпеку під час спілкування.
  • Не варто починати вести інтимну переписку, а тим паче надсилати нюдси людині, котру ви знаєте недовго, або в якій сумніваєтесь. Розкриватись співрозмовнику, про якого ви мало знаєте — ризиковано. 
  • Не надсилайте фото на вимогу. Важливо пам’ятати, що секстинг це добровільне спілкування. Ніхто не в праві схиляти вас до інтимного листування. Якщо вам погрожують — зверніться до кіберполіції.
  • Не показуйте на фото своє обличчя та ознаки, за якими вас можна легко ідентифікувати. Наприклад, особливі родимі плями, родимки, татуювання, шрами тощо. Також, рекомендуємо використовувати нейтральний фон. За допомогою фоторедактора можна розмити чи замалювати елементи світлини, за якими вас можуть впізнати.
  • Уточніть чи вашому партнеру_ці комфортно отримати фото, чи повідомлення інтимного характеру в конкретний момент. Так ви зменшите ризик поставити співрозмовника в незручне становище.
  • Виробіть звичку видаляти переписки. Такі програми, як Secure Eraser, допомагають знищити всі файли назавжди та запобігти їх реплікації.
  • Використовуйте “безпечні” застосунки. Секстингу у Snapchat, Instagram, Facebook краще уникати. Ось список месенджерів, які мають більше переваг для приватності ваших листувань.

WhatsApp

У ньому є можливість видаляти повідомлення після відправлення, а також наскрізне шифрування (система зв’язку, при якій тільки користувачі, що спілкуються, можуть читати повідомлення). 

Telegram

Він надає можливість використовувати безпечні та приватні чати: наскрізне шифрування, термін дії повідомлень, можливість їх видаляти та зберігати анонімність. Перевагою цього месенджеру також є можливість знищити переписку як у себе, так і у вашого співрозмовника.

Signal

Це безпечний застосунок для обміну повідомленнями з наскрізним шифруванням, що захищає вас від хакерів. Ви можете заблокувати його, встановити єдиний перегляд для фотографій та автоматично видаляти повідомлення. 

Wire

Краща альтернатива Skype та FaceTime, оскільки має наскрізне шифрування. 

Найбільшим ризиком секстингу є поширення скриншотів вашої переписки та\або фотографій без вашої згоди. Навіть якщо ви дотримуєтеся всіх рекомендацій з безпеки, ніхто не може бути повністю застрахований від того, що його довіру можуть зрадити. На жаль, разом з цим доводиться згадувати про слатшеймінг.  У даному випадку, він може проявлятись у звинуваченні людини у тому, що хтось поширив її світлини чи листування інтимного характеру. Така поведінка є руйнівною, адже жертва не винна в тому, що вона постраждала. 

Якщо вас шантажують тим, що розповсюдять ваші сексти, вимагають грошей чи виконання певної послуги — необхідно одразу звертатись до кіберполіції. Така поведінка є злочинною.

Ви постраждали внаслідок секстингу і потребуєте психологічної підтримки? Teenergizer завжди поруч. Звертайтесь в чат з психологом онлайн на нашому сайті. Ми гарантуємо конфіденційність та допомогу в той момент, коли ви цього потребуватимете.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.