Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Анальний секс між чоловіками: чи є небезпека для здоров’я

Оновлено

Бербекінг (barebacking) — це термін, що виник у гей-спільноті, означає «незахищений» анальний секс, тобто секс без презерватива.

Багато квір-людей користуються презервативами, тому що це найкращий спосіб захистити своїх партнерів і себе від зараження ВІЛ чи іншими інфекціями, що передаються статевим шляхом. Проте, є й ті, хто відмовляться від контрацепції або використовують її не завжди.

Чому чоловіки, що мають секс із чоловіками можуть не користуватися презервативами?

  • Деякі люди переконані, що презервативи погіршують відчуття під час сексу з проникненням.
  • Один з партнерів може бути проти використання презервативів, а другий під тиском погоджується на незахищену пенетрацію.
  • Деякі люди не вірять в ефективність контрацептивів.
  • На це може впливати стрес або депресія. Людині може бути просто байдуже на власне здоров’я через моральний стан.

У чому небезпека сексу без презерватива?

Анальний секс може збільшити ризик інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Оскільки шкіра частіше травмується саме під час анального сексу, ніж під час вагінального, існує й більша ймовірність поширення хламідіозу, гонореї, гепатиту, ВІЛ і герпесу. Навіть одноразовий незахищений секс може спровокувати серйозні проблеми, оскільки деякі ІПСШ не піддаються лікуванню або лікуються довго. Також варто розуміти, що анальний секс є сексуальною поведінкою з найвищим ризиком передачі ВІЛ, порівняно з іншими формами сексу, такими як вагінальний або оральний секс.

Для ВІЛ-позитивних людей небезпеку такий секс також несе особливу небезпеку як от повторне зараження ВІЛ. Це може серйозно вплинути на подальше лікування.

Як зменшити ризик?

Щоб мінімізувати ризик передачі ІПСШ, під час анального сексу партнерам слід використовувати презервативи.

Також слід звертати увагу на тип змазки, яку вони використовують, оскільки лубриканти на масляній основі, такі як вазелін, можуть пошкодити латексні презервативи. Лубриканти на водній основі безпечніші для використання. Крім того, не слід використовувати слину як змазку. Це збільшує ризик зараження гонореєю у чоловіків, які мають секс з чоловіками.

 

Якщо вам потрібна психологічна підтримка, вам може допомогти психолог онлайн на нашому сайті!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.