Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чим шкідливий тренд legging legs або «ноги для легінсів»

Оновлено

Тренд legging legs або «ноги для легінcів» та пов’язаний з ним хештег #legginglegs почали з’являтися в ТікТоці наприкінці минулого року. На відео дівчата в легінсах демонстрували проміжок між стегнами, який у деяких людей є між верхньою частиною стегон, коли вони стоять зі зведеними ногами.

Цей тренд знову повертав ідею про те, що ідеальним є лише один тип фігури, потенційно завдаючи шкоди молоді.

Вірусний хештег було видалено з ТікТок, а пошуковий термін legging legs тепер перенаправляє на ресурси для тих, хто бореться з харчовими розладами.

Популярна ТікТокерка @ashleyrosehartly прокоментувала цю ситуацію: «Я щойно побачила новий тренд під назвою «ноги для легінсів», який шириться в Інтернеті. Молоді дівчата почали критикувати свої ноги в легінсах і кажуть, що ідеальні ноги для легінсів — це гігантські квадратні стегна та маленькі ноги… Хочу нагадати вам, що ноги – це ноги».

Одна людина відповіла на відео: «Я плакала останні 4 години через те, що у мене немає «ніг для легінсів», і мій коханий весь час намагався мене втішити».

Недавнє опитування, проведене австралійською службою підтримки та лікування розладів харчової поведінки Butterfly Foundation, показало, що майже половина підлітків віком від 12 до 18 років відчувають незадоволення своїм тілом через соціальні мережі. Десятки досліджень за останні роки також виявили зв’язок між використанням Instagram і TikTok і незадоволеністю своїм тілом і розладами харчової поведінки.

«Подібні тренди в соціальних мережах, пов’язані з зовнішністю, можуть бути надзвичайно небезпечними, оскільки вони відображають дуже вузький ідеал краси та припускають, що ідеальне тіло існує, а також насаджують віру в те, що ваша зовнішність чи тіло робить вас гідними», — говорить Мелісса Вілтон, керівниця відділу комунікацій та залучення Butterfly Foundation.

Якщо вам потрібна психологічна підтримка, вам може допомогти розмова з психологом онлайн на нашому сайті. Teenergizer поруч!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.