Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Міфи про геїв

Оновлено

Існує безліч стереотипів і міфів про геїв, і більшість з них є абсолютно необґрунтованими й несправедливими. Багато з цих міфів виникають через брак розуміння гомосексуальності. Для деяких людей єдина взаємодія з квір-людьми відбувається через медіа, які можуть перебільшувати або маргіналізувати їх.

Бути геєм — це лише етап

Багато людей досі вірять у цей міф про те, що гомосексуальність — це просто етап. Це хибне уявлення призвело до того, що тисячі геїв звернулися за конверсійною терапією або почали вступати в гетеросексуальні стосунки, щоб заперечувати свої гомосексуальні почуття. Такі спроби вести гетеросексуальний спосіб життя часто призводять до подальшого придушення своїх справжніх почуттів, що, своєю чергою, може призвести до ще більшого болю.

Всі геї помруть від СНІДу

Дивно, але сьогодні все ще існує багато хибних уявлень про СНІД, які виникли у 1980-х роках через страх і нерозуміння. Хоча корінь хвороби все ще залишається загадкою, було остаточно доведено, що СНІД не є хворобою, яка належить виключно гомосексуальній спільноті. Вірусу імунодефіциту байдуже, яка сексуальна орієнтація у людини.

Всі геї хочуть стати жінками

Медіа часто зображають геїв як відверто жіночних людей. Геї настільки ж різноманітні, як і будь-яка інша соціальна група людей. Віра в те, що всі геї хочуть бути жінками, є не більше ніж узагальненням. Бути геєм не означає, що людина ідентифікує себе як представника протилежної статі. Сексуальність відрізняється від гендерної ідентичності, і вони не корелюють між собою.

Хтось “зробив” його геєм

Орієнтацію не можна “виховати”, адже з нею народжуються. Тому якщо мати шкодує, що була, наприклад, надто близькою зі своїм сином, бо це “зробило” його геєм, це неправильно. Не існує жодного вчинку чи однієї людини, яка могла б зробити людину геєм.

 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.