Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Як підготуватись до камінг-ауту

Камінг-аут — це процес добровільного й усвідомленого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності. З одного боку — це шлях до вільного та відкритого життя, з іншого — ризик негативної реакції суспільства, що може бути неочікуваним та шкідливим. То ж як до нього підготуватися?

Довіряйте своїм відчуттям

Пам’ятайте, що камінг-аут — це добровільний процес і важливо аби ви не відчували примусу. Якщо є ризик, що вам завдадуть фізичної чи моральної шкоди, слід відтермінувати своє відкриття або не ділитись інформацією з конкретними людьми, що можуть нести таку загрозу.

Зважте всі можливості

Поставте собі такі питання: “Як камінг-аут може ускладнити моє життя? Як це може полегшити його?”

Відкиньте очікування

Люди, яким ви відкриваєтесь, можуть відреагувати не так, як ви очікували. Деяким необхідно більше часу на те, аби прийняти новину. Це не означає, що вам потрібно приховувати та соромитись своєї гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації, просто дайте близьким трохи часу. 

Зважте своє рішення 

Рішення про камінг-аут — це ваше рішення, і тільки. Навіть якщо ваші знайомі зробили камінг-аут, або якщо ви розповіли про це не всім з свого оточення і на вас тиснуть, памʼятайте, що ніхто не має права впливати на те, коли, як і кому ви скажете про це.

Подбайте про приватність

У вас можуть бути друзі, які достатньо свідомі, щоб поважати особисту інформацію і тримати її при собі. Але щоразу, коли ви ділитеся потаємним, існує ризик, що воно може потрапити до тих людей, до яких вам би не хотілось.

Камінг-аут — це не одноразова подія

Камінг-аут — це процес, який триває все життя. Протягом усього вашого шляху у вас зʼявлятимуться нові друзі, ви будете знайомитися з новими партнерами та приєднуватися до нових компаній. Якщо ви вирішили відкритися, вам в майбутньому, ймовірно, доведеться робити це ще безліч разів.

З часом буде легше, коли ви станете більш впевненим_ою у собі та готовим_ою до неочікуваних та нетактовних питань, але іноді це може бути так само страшно, як вперше. 

Потурбуйтесь про підтримку

Якщо ви не можете  відкрито говорити про свою гендерну ідентичність або сексуальну орієнтацію, або якщо ви намагаєтесь зрозуміти, чи готові ви до камінг-ауту, вам може допомогти розмова з психологом онлайн на нашому сайті. Teenergizer потурбується про вас.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.