Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Історія активіста Teenergizer у Казахстані

Уже багато років команда Teenergizer у Казахстані підтримує молодих людей і допомагає їм розкрити свій потенціал. Наша команда в Алмати активно проводить вечірки на тему ВІЛ, тренінги та стажування, а також об’єднує активних підлітків. Сьогодні ми хочемо поділитися історією Міраса, координатора та СММ у Teenergizer Казахстан, який став важливою частиною команди Teenergizer у Казахстані!

“Мене звати Мірас. За освітою я вчитель, але працюю у сфері профілактики ВІЛ у Казахстані понад 3 роки.

Наразі мені 21, але в організацію я потрапив за щасливими обставинами в 19 років, коли познайомився з директоркою Людмилою Поляковою на тренінгу партнерів із консультування людей, які живуть із ВІЛ. Познайомившись із Людмилою, ми одразу порозумілися, зрозуміли що наші цілі на активізм у Казахстані дуже схожі, тож після знайомства вона запросила мене як тренера на #Стажування 5.0. Там я розповідав підліткам про вплив нових психоактивних речовин на організм людини, а після – Людмила підтримала мою ініціативність для нових проєктів організації.

Моя власна емпатія до проблем різних соціальних верств суспільства, до воєн у світі, до гендерної нерівності, а також до соціально-значущих захворювань не дає мені опускати руки і продовжувати розвивати суспільство в рідній країні.

Особисто я займаюся нашими медіапродуктами (сайт, соціальні мережі, подкасти тощо), а також займаюся волонтерами і навчаю їх якихось нововведень ведення соціальних проєктів, мотивуючи на нові ідеї. Наша філія займається підвищенням активізму підлітків на соціальні теми нашої країни. Ми даємо підтримку на ідеї підлітків, які небайдужі до того, що відбувається.

Підлітки – найнестабільніший народ, але найзарядженіші на успіх, тому важливо правильно і коректно їх направляти. До нас часто приходять підлітки з ЛГБТІК+ спільноти, які потребують психологічної, юридичної допомоги, ми зі свого боку проводимо групи взаємодопомоги і намагаємося допомогти їм через послуги наших партнерських організацій. Наша організація намагається підтримувати підлітків і молодь з усього Казахстану, оскільки нам важливо охопити якомога більше людей.

Мільйони сліз можуть створити цілий океан, тому рушійна сила – це підлітки!”

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.