Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Що означає «делулу»?

Оновлено

Термін «делулу» є жаргонним скороченням англійського слова «delusional». Делулу часто описує людину, яка має нереалістичні або надмірно ідеалістичні переконання чи фантазії, чи має одержимість знаменитістю або закоханим.

Як виникла фраза Delulu?

Delulu виник як сленговий термін у спільноті шанувальників K-pop у 2014 році для опису поведінки фанатів, наприклад віри в те, що в кінцевому підсумку хтось подружиться зі своїм кумиром. А відомим цей термін у 2022 році завдяки TikTok.

Делулу часто з’являється в контексті стосунків — або, точніше, закоханості.

«Якщо він відповідає однослівними повідомленнями, це тому, що він не хоче бути егоїстом і говорити про себе», — говорить один із користувачів TikTok.

Для молодих людей бути делулу може служити самозахистом у нестабільному світі. Guardian назвав цей термін «самообманом як способом турботи про себе». Зараз багато чого відбувається: війни, зростання вартості життя, кінець пандемії та політичний розкол, який лише зростає, тож молодь намагається зменшити тиск на себе.

Чи є delulu розв’язуванням проблем?

Деякі користувачі Tik Tok вважають таку поведінку шкідливою до себе токсичність, а інші ж кажуть, що це ефективний спосіб стати більш впевненим. Тобто delulu це solulu (від solution – рішення).

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.