Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Сила підтримки та змін: історія активістки Teenergizer у Таджикистані

Іноді підтримка — це те, що може змінити життя іншої людини. Команда Teenergizer постійно в цьому переконується. Тахміна Хайдарова, координаторка Teenergizer у Таджикистані, поділилася неймовірною історією однієї дівчини, яка завдяки своїй силі та за підтримки нашої організації розкрилася і знайшла свій шлях!

“Софія (ім’я змінено) — одна з наших дівчаток, яка долучилася до нас одразу. Коли ми вперше її побачили, вона була неговіркою, мовчазною та іноді “колючою”. Вона не знала, чого прагне і не знала, ким вона хоче бути в житті і навіть про це не замислювалася. Перші її відвідування тренінгів Teenergizer були з ініціативи її мами. Коли Софія приходила на них, вона не спілкувалася з іншими підлітками і не шукала з ними контакту. Її мама говорила, що в той період Софія любила самотність і проводила час сама з собою.

Після відвідування кількох наших груп взаємодопомоги, ми бачили, як Софія змінюється. Вона почала виявляти великий інтерес до спілкування з іншими підлітками і стала більш відкритою і радісною. Вона вже сама хотіла відвідувати наші групи. Але все ж були моменти, з якими Софія не могла впоратися. Коли вона чула неправильну інформацію про вірус, який має, вона не могла нічого сказати, якось виправити, а тому приходила і багато ридала.

Софія каже:

“Я бралася сказати правильну інформацію, яку отримала на групах. Думала тоді про те, що раптом вони дізнаються, що в мене є цей вірус, і тому мовчала, але мені було прикро”.

Після таких моментів із нею почала працювати наша психологиня. Результати були дуже позитивні. Софія стала сильною дівчинкою з великим багажем знань і не боялася вже нічого.

У Teenergizer Софія вже 2 роки. Вона бере активну участь у всіх тренінгах і заходах, сама модерує і проводить зустрічі для наших хлопців. Також, як одна з активних членів нашої команди, вона з іншими підлітками ходила по школах і проводила тренінг “Маршрут безпеки з ВІЛ”, а також брала участь у сесіях, які проводить ЮНІСЕФ.

Зараз Софія чітко знає, чого вона хоче і ким хоче стати. У неї великі амбіції і вона не сидить на одному місці. Вона вчить турецьку мову і хоче вступити до Туреччини. Паралельно Софія відвідує курси з дизайну та навчається кулінарії, а також набула навичок стресостійкості та ораторського мистецтва. Вона досі відвідує всі наші групи і добре ладнає та дружить з усіма. Для багатьох вона стала як старша сестра. Софія завжди готова допомогти або дати пораду”.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.