Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Хто такі демісексуали та як вони будують стосунки

Демісексуальність — це сексуальна орієнтація, за якої людині необхідний емоційний зв’язок з кимось, перш ніж вони зможуть відчути сексуальний потяг. Особа може бути геєм, гетеросексуалом, бісексуалом, сапіосексуалом, сірим асексуалом або пансексуалом. Також може мати будь-яку гендерну ідентичність. 

Префікс “демі” означає половину, що може означати перебування на півдорозі між сексуальною та асексуальною поведінкою. Демісексуальні люди частіше не відчувають потягу до когось при першій зустрічі, але можуть його відчувати після знайомства та налагодження емоційного контакту.

Люди, які ідентифікують себе як демісексуали, відчувають сексуальний потяг лише після того, як у них з’являються близькі емоційні стосунки з кимось. Демісексуальність знаходиться наближено до асексуальності, тому що у цих людей сексуальні бажання часто нижчі за середньостатистичні. Але люди, які ідентифікують себе як демісексуали, знаходяться у своїй власній групі, тому що вони можуть відчувати сексуальний потяг або бажання вступати в сексуальні стосунки з кимось після того, як у них з’явився зв’язок з цією людиною. 

Не існує тесту, який би визначив вашу сексуальну орієнтацію, але може допомогти поставити собі такі запитання:

  • До кого мене сексуально приваблює? Що ці люди змушують мене відчувати?
  • Чи відчуваю я коли-небудь сексуальний потяг? Як часто? Наскільки сильно?
  • Наскільки важливим є сексуальний потяг, коли я вирішую, з ким я хочу зустрічатися?
  • Чи відчуваю я коли-небудь сексуальний потяг до знаменитостей або інших незнайомих мені людей?

Тут немає правильних чи неправильних відповідей. Але це може допомогти вам краще зрозуміти себе.

Якщо ви демісексуал і зацікавлені у знайомствах, є кілька речей, які варто врахувати:

Знайомство з потенційними партнерами. 

Ви можете спробувати зустрічатися з новими людьми і заводити нових друзів. Таким чином, у вас буде можливість познайомитися з іншими в невимушеній неромантичній обстановці. Або ви можете спробувати знайомства в Інтернеті. Деякі сайти зараз дозволяють вибрати демісексуальність як ідентифікатор. Онлайн-спілкування може дозволити вам поговорити з кимось перед зустріччю, щоб зрозуміти, чи є між вами зв’язок. 

Демісексуальні та недемісексуальні люди можуть зустрічатися одне з одним і мати успішні стосунки. Як і будь-які взаємини, вони вимагають спілкування та сумісності. Ось декілька кроків, які можуть допомогти налагодити взаєморозуміння:

Розповісти про це своєму партнеру

Можливо, ви вирішите нікому не відкриватися, і це нормально. Можливо, ви захочете поговорити про те, що демісексуальність означає для ваших стосунків, або пояснити, що ви, ймовірно, не відчуватимете сексуального потягу деякий час. Це може бути можливістю розповісти вашому партнеру про демісексуальність і допомогти йому зрозуміти як краще з вами взаємодіяти. 

Часто спілкуватися. 

Чітко визначте зі своїм партнером ваші кордони. Він повинен поважати встановлені вами межі і темп, якому ви надаєте перевагу. Можливо, ви готові до поцілунків, але не до орального сексу. Або ж, ви хочете зайнятися сексом один раз, але не більше. А може, вам подобається мастурбувати, але ви відчуваєте огиду або байдужість до сексу з іншою людиною. Розкажіть про свої бажання та потреби і заохочуйте партнера розповісти про свої.

Якщо у вас є почуття, які ви хочете обговорити, звертайтеся у анонімний чат з психологом онлайн на нашому сайті. Teenergizer дбає про вас де би ви не були.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.