Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Історії про шкільних психологів: “Психологиня висміяла перед усім класом”

Оновлено

“Чому підлітки не звертаються до шкільних психологів?”

“Навіщо шукати якогось окремого психолога чи консультації, якщо в кожній школі є психолог?”

Шкільні психологи бувають дуже різними — професійними й не дуже. Сьогодні ми поділимося не дуже позитивними історіями, які розповідали підлітки. Такі ситуації можуть ранити. Саме тому психологічна підтримка не має бути обмежена лише школою.

“Під час заміни якогось уроку, яку проводила нам шкільна психологиня, вона нам розповідала про стосунки між жінками й чоловіками. Аргументувала вона тим, що була на курсах і через це має право подавати нам інфу на цю тему. Ось декілька тез:

“У жінки секс має бути тільки після весілля”

“Як це партнери можуть не підійти у ліжку один одному?! У жінки там все підлаштовується під чоловіка”

“Бувши в стосунках з чоловіком, жінка не має займатися з ним сексом (тільки після весілля), а у чоловіка потреби він має задовольняти їх з кимось іншим”

Наша шкільна психологиня в перший тиждень своєї роботи в школі прийшла до нас в клас познайомитися. І почала з таких слів: “Ви не дивіться, діти, що я така весела й усміхнена. В мене уже три роки депресія”. У неї помер чоловік, і на даний час вона не звертається за допомогою до інших психологів зі своєю проблемою. Минула психологиня булила дитину за її поганий почерк і висміяла її перед усім класом. Щось із психологами в нашій школі не лади :)

Прийшла якось шкільна психологиня в наш клас і учні мали заповнити анкети, а після цього була ще мінілекція про булінг. Це був десь 8-9 клас. Під час заповнення анкети у мене задзвонив телефон. Це був тато, і я знала що це не просто так, бо він знає розклад дзвінків. Мало того, що мені не дозволили вийти, так та недопсихолог ще принизила мене перед всім класом, як то так можна, і чому телефон не на безшумному.

Потім просто почала кричати, що чи я не розумію де знаходжусь і що взагалі батьки думали, коли дзвонили мені під час уроку. Я ледве стримувала сльози. Я не розумію, як її допустили до такої роботи! Ок, у всіх буває поганий день, поганий настрій. Ну мало що, може вона посварилась з кимось перед цим, але це не давало їй ніякого права так поводитись і говорити зі мною.

Цікаво зараз про це думати: прийшла розказати про булінг, а в результаті принижувала мене. І найбільше я не розуміла, чому вчителька їй нічого не говорить.

Зверталась до шкільного психолога. Наче все було добре і сесії мені подобались. Але було постійне відчуття тривоги, наче щось не так. Через це я не все їй розповідала. А потім дізналась, що деякі історії з сесій вона розповідає іншим дітям, вчителям, а також батькам, не приховуючи при цьому імені людини й не питаючи дозволу на поширення особистої інформації. Після цього я більше до неї не зверталась, хоча мені дуже була потрібна допомога.

Ситуація з психологом сталося зі мною, коли я був у почтовій школі, а саме в другому класі. Тоді батько пішов від нас з мамою, я пережив багато їхніх сварок і не зрозумілих ситуацій, котрі тоді відбувалися. Якось я погано написав контрольну з математики, на чотири, не сказав би, що це було через стрес, просто математика не цікавий й надмірно складний предмет. Я й не сильно переживав через ту четвірку. А от мая мати…

Тоді вона усю провину переклала на батька, мовляв, зробив травму дитині, тепер вчитись не хоче. Вона повела мене до шкільної психологині, де та задавала усілякого роду питання про батька. Все, що я робив — це відповідав на них. В якийсь момент я почав плакати. У двері хтось постукав, вона просто встала, відкрила двері й почала розмовляти з людиною за ними. “Сеанс” на цьому, здається, й закінчився. Але найбільш впливовими були слова матері опісля цього: “Психолог сказала, що ти прикидаєшся і ніякої травми в тебе нема”. Вона сказала це розчарованим ти грубим тоном.

Можливо, це була інтерпретація моєї мами, можливо, психологиня їй так і сказала. зараз ця жінка веде в нас Захист України. Вона не дуже мені подобається. Я б ніколи не пішов до неї ще раз, навіть якщо більше не лишиться на світі психологів.

 

Якщо вам потрібна підтримка без осуду та повчань, пам’ятайте, що ми завжди поруч. Ви можете звернутися за безкоштовною та анонімною психологічною консультацією у нас на сайті! 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.