Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Програма ‘Коридор Галереї’: як у Киргизстані розповідають про ВІЛ

В Ош, Киргизстан, команда Teenergizer проводить різноманітні проєкти, включно з освітніми ініціативами. Одним із таких проєктів стала програма ‘Коридор Галереї’, розроблена в партнерстві з ООН-Жінки Киргизстану. Вона покликана підвищити обізнаність підлітків про ВІЛ/СНІД і способи його запобігання.

У рамках програми було створено інформаційні матеріали для стендів, що містять відомості про ВІЛ/СНІД і способи передачі інфекції. 

Особливість цієї програми полягає в тому, що організаторам не доводиться збирати підлітків або студентів спеціально для тренінгів. Вони можуть просто прийти до школи за згодою адміністрації та розмістити стенди в центральних місцях, де зазвичай збираються школярі чи студенти. Таким чином, виставка стає доступною для всіх, хто проходить повз, і викликає інтерес у підлітків, які добровільно підходять, читають і отримують інформацію.

Також особливість ‘Коридору Галереї’ полягає в добровільній участі та активності самих учасників. На стендах представлено інформацію про підлітків, які живуть з ВІЛ, з використанням мультяшних образів, створених через програму Snapchat. Ці образи, хоч і не відрізняються від реальності, але важко впізнавані.

Охоплення підлітків за цей період виявилося великим! 

Зазвичай лише 40% учнів засвоюють інформацію на тренінгах, тоді як решта 60% приходять просто тому, що їх змушують вчителі. 

Такий же формат більш ефективний, оскільки ніхто не змушує учнів брати участь усі, кому цікаво, приходять добровільно і з цікавістю читають важливу та корисну інформацію! 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.