Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Як людство сексуалізує лесбійок

Однією з проблем сучасного суспільства є сексуалізація квір-жінок.

Існує хибне уявлення, що до лесбійок ставляться краще, ніж до квір-чоловіків. Втім, це не так. За даними досліджень, 23% лесбійок стикалися з фізичним чи сексуальним насильством або погрозами, а 55% відчували дискримінацію й гарасмент через свою орієнтацію. Гомосексуальні жінки мають високі ризики домашнього насильства, наприклад, через несприйняття орієнтації сімʼєю, а також переслідувань, побоїв й інших знущань у публічних місцях від гомофобно налаштованих людей.

Проблема сексуалізаціі лесбійок

У 2016 році слово “лесбійка” було найпопулярнішим запитом на Pornhub. Деякі гетеросексуальні чоловіки стверджують, що вони віддають перевагу лесбійському порно і вважають його більш привабливим, тому що в ньому немає пеніса і вдвічі більше жінок, на яких можна подивитися. Тоді, як деякі просто вважають, що дівчата, які цілуються, сексуальні.

Ставлення до лесбійок в суспільстві 

Здебільшого люди  зводять квір-жінок до їхньої сексуальності та об’єктивізують. Деякі чоловіки  бачать лесбійську пару і думають, що пара зацікавлена в сексі в трьох, або, що зможуть «виправити» їхню сексуальну орієнтацію. 

Не можна не згадати, що коли квір-жінка відмовляє в сексі гетеросексуальному чоловікові, це може призвести до завалювання запитаннями: “Можливо, тобі просто потрібно знайти правильного чоловіка”, “Звідки ти знаєш, якщо ти ніколи не була з хлопцем?”,”Ну, можливо, якщо ти переспиш зі мною, я зможу змінити твою думку”.

Лесбійки у медіа

Квір-жінки недостатньо представлені в медіа, а коли вони нарешті там з’являються, то зазвичай сексуалізуються. Дуже часто їх зображують як гарячих, розкутих, готових до безлічі експериментів, пристрасних. 

Проблемою є також, що лесбійки  неналежним чином представлені в медіа, це здебільшого стереотип фемінності та худорлявості. Це може призвести до того, що люди почнуть думати, що вони не є «ідеальними», привабливими лесбійками, оскільки вони не підпадають під ці категорії. 

Нерідко у фільмах зображують стереотипно фемінну та маскулінну лесбійку, яка виконує «чоловічу» роль в стосунках. Це хибне та шкідливе уявлення, оскільки як і будь-які інші стосунки — квір-пари можуть обирати різноманітні моделі взаємин. 

Може скластися враження, що лесбійок сексуалізовують переважно чоловіки, але це не так. Деякі гетеросексуальні дівчата так само об’єктивують лесбійок, незалежно від того, усвідомлюють вони це чи ні. Вони цілуються з подругами заради розваги, жартують про те, що лесбійки — це сексуально.

Як і будь-які стереотипи — сексуалізація лесбійок шкідлива. Вона призводить до хибного бачення суспільством лесбійок, увінчує упереджене ставлення до квір-молоді загалом. Нерідко в фільмах та мережах квір-жінки представлені як дві гарячі подружки, або ж стереотипно — маскулінно. Зображення лесбійок таким чином у ЗМІ та фільмах призводить до помилкового сприйняття сексуальної орієнтації як минаючого явища. Або ж того, що створене на задоволення чоловіків, привертання їхньої уваги.

Усі люди різні та індивідуальні, в незалежності від їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Якщо ви зазнали насилля в наслідок сексуалізації або потребуєте психологічної підтримки — звертайтесь в чат з психологом онлайн на нашому сайті. Teenergizer це простір, в якому не існує стереотипів. 

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.