Заціни, ми вже 79 098 консультацій провели

Ballroom: що за подія

Ballroom — це контркультурне явище, в основі якого лежить потреба у розумінні та безпеці, а також боротьба проти утиску.

З самого початку Ballroom завжди був способом звільнити простір від расизму та гомофобії.

Історичне походження 

Історія виникнення цієї події бере початок з часів гарлемського ренесансу, але сцена Ballroom, яку ми знаємо сьогодні, почала розвиватися в 1970-х роках.

Ballroom починається як акт опору расизму

На початку 1970-х років, які також називають золотою ерою, легендарна драг-квін Крістал ЛаБейджа почала влаштовувати бали спеціально для темношкірих людей у ​​відповідь на расизм на великій драг-сцені Нью-Йорку, а невдовзі після цього заснувала перший в світі Ballroom  «House of LaBeija».

Чорношкірі трансгендерні жінки — першопрохідці в Ballroom

Після того як Crystal LaBeija сформувала дім LaBeija, незабаром за ним з’явилися інші будинки: Chanel, Ebony, Mizrahi, Revlon, Mugler, Extravaganza, Dupree, Pendavis, Corey і LaWong.

Багато з цих будинків були засновані чорношкірими трансгендерними людьми, які створили простір розуміння, підтримки та любові для своїх учасників.

Що таке «будинок»?

Ballroom-и побудовані таким чином, щоб підготувати своїх учасників до балів і, що найважливіше, бути для них сім’ями. Багато чорношкірих квірів та трансгендерних людей, від яких відмовилися батьки та яких уникали сім’ї та суспільство , знайшли свою тиху гавань у цих будинках.

Ballroom і сімейна структура

Будинки — це своєрідні «сім’ї» з обраними «матерями» й «батьками», які скеровують і підтримують своїх «дітей». «Домашні» «батьки» стають «бабусями», «дідусями» та «хрещеними батьками» для наступного покоління та піднімаються в ієрархії дому, стаючи легендами та, зрештою, іконами.

За бальними категоріями

У попередні епохи проходження в суспільстві було способом виживання; і це є основою для багатьох категорій бальних залів. Сьогодні вони розширилися, відображаючи різний досвід різних людей.

Ballroom тематики

Ballroom буває різної тематики, зокрема: високомодний спортивний одяг, реальність із родзинкою, обличчя королеви butch/femme queen, обличчя GC (не підтверджує стать), подіум, етикетки та багато іншого.

Vogue

Vogue — це дуже стилізована форма танцю Ballroom. Його витоки сягають корінням у культуру Harlem Ballroom, а назву взято на честь відомого модного журналу. Зараз існує три стилі моди: Old Way (до 1990 року); Новий шлях (після 1990); і Vogue Fem (приблизно 1992).

“Ми є частиною більшого руху за громадянські права”

Культурна сила та історія Ballroom також є частиною історії чорношкірих та історії ЛГБТК+. Ballroom відіграв вирішальну роль в актуалізації нового розуміння щодо того, що означає бути темношкірим, квір та транс-особою.

Teenergizer завжди поруч з тобою, незалежно від сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності. Звертайся в анонімний чат з психологом онлайн на нашому сайті, якщо потребуєш підтримки чи інформації по темі, що тебе хвилює.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.