Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Рівні щастя

Як відчуває та почувається щаслива людина? 

Хотілось би поспілкуватися з такою особистістю, спробувати зрозуміти її природу. Оскільки складно почуватися щасливим на 100%. 

Якщо поділити щастя на умовні рівні, виглядати це буде приблизно отак…

Перший рівень – щастя в досягненні цілей. 

Коли отримуєш свободу від внутрішнього напруження, яке пов’язане з якоюсь конкретною ідеєю. Ми фокусуємося на цілі і можемо не бачити нічого довкола, витрачаючи при цьому багато ресурсів, а коли ціль досягнута- потребує тривалого відновлення. Якщо ми досягаємо чогось дуже великою ціною, як наслідок виникає страх це втратити, такий стан дуже нестійкий і призводить до відсутності радості від результата. 

Наприклад, можна взяти взаємозалежні стосунки. Якщо уявити, що хтось доклав багато зусиль, щоб почати стосунки з кимось, хто йому дуже подобається, то, швидше за все, ця людина буде боятися загубити свого партнера, оскільки витратив багато чвооо ресурса доя цих стосунків. В результаті це не призведе ні до чого хооошого. 

Другий рівень – щастя у звільнені від обмежень. 

Ми можемо не усвідомлювати наших думок, а вони в цей час забирають наш ресурс. Коли нас обмежує внутрішнє напруження, ми хочемо будь-якою ціною вивільнитися від нього. Простий приклад – алкоголь, наркотики. Це просто ілюзія виходу за межі збудженого розуму, але за цю ілюзію треба буде платити достатньо високу ціну. 

Ще одна історія про втечу. 

Наприклад, зірватися і поїхати жити на Балі. Коли ми тікаємо туди, де все здається безтурботним, ми впевнені у тому, що нам стане легше, а коли це полегшення не настає, відчуття занепокоєння тільки посилюється. 

Третій рівень щастя це свобода. 

Коли ми знаходимося в рамках, але вони нас не обмежують. 

Думки – це наші кордони, навчившись з ними працювати, вони перестануть нас обмежувати. Кордони лише будуть надавати сенс, як русло у річки, воно спрямовує ріку та дозволяє їй обирати напрямок, сповнюючи її існування сенсом. 

А як ти бачиш щастя?

Твій Teenergizer!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.