Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Війна і сексуальне життя

Оновлено

Стосунки, кохання, почуття, секс із початком війни не зникли. Давайте сьогодні обговоримо сексуальне життя під час війни. Чи нормально хотіти сексу? Чи нормально, навпаки, не думати про нього взагалі?

Секс зараз — це нормально?

Якщо у вас є можливість усамітнитися з партнером/кою, але ви ставите собі питання, чи нормально в таких умовах думати про задоволення… Так, це абсолютно нормально. Нас може наздоганяти «провина вцілілого», думки, що це «не на часі», але секс це одна зі базових потреб людини. Відсутність сексу в парі, якщо є бажання, не наблизить перемогу. Навпаки ж, це може стати способом вивільнення емоцій, почуттів, може дати змогу розслабитися. Якщо ви помічаєте зміни та інші вподобання — це також нормально!

Прислухайтеся до свого організму та партнера, але не нехтуйте контрацепцією! Хвороби, що передаються статевим шляхом, нікуди не зникли! Піклуйтеся про своє здоров’я. Це зараз важливо як ніколи!

А небажання — це нормально?

Неймовірний стрес, який ми переживаємо вже понад 2 місяці, депресія, що могла виникнути як наслідок реакції на війну, нестабільний сон під сиренами чи в підвалі та мільйон інших факторів впливають на лібідо та можуть знижувати його. Це абсолютно нормально в такій ненормальній ситуації. Крім того, новини про жінок, які зазнали насильства, також можуть впливати на нашу психіку. Такі історії також можуть бути причиною відсутності бажання.

Якщо ж вас турбує це питання, ви можете звернутися за психологічною консультацією та підтримкою до нас!

А не хотіти нічого після розлуки з партнером?

Якщо ви довго не бачилися з партнером, але бажання відсутнє — це не обов’язково означає, що любов пройшла. Це також абсолютно нормально. Знову ж таки, стрес може впливати на ваше лібідо, але це не маркер того, що щось не так саме з вашими стосунками. Найкраща порада — бути відвертими одне з одним, говорити та ділитися переживаннями, якщо вони є.

Крім того, поцілунки, обійми або масаж можуть бути альтернативою близькості.

Пам’ятаймо, що всі ми різні, і це прекрасно! Робіть так, як відчуваєте!

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.