Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer взяв участь у діалозі з молоддю, організованим за підтримки Першої леді Олени Зеленської

Захід під назвою «Скажи чесно, ти як?» пройшов 18 листопада за підтримки Першої леді, Teenergizer, ГО “Рух Олександра Педана Junior та ЮНІСЕФ!

Подія відбулася з нагоди Всесвітнього дня дитини та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Національної програми психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки.

До дискусії також долучилися голова ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, представники Міністерства охорони здоров’я, засновниця Яна Панфілова, українські зірки Роксолана, Wellboy та Олександр Педан, а також молодь з усієї України, зокрема активісти Teenergizer.

Задача діалогу – допомогти молоді, яка відчуває пов’язаний із війною стрес, та зрозуміти, якими інструментами можна собі допомогти самостійно. Олена Зеленська, активісти та зірки відкрито та щиро обговорили питання, які турбують підлітків та молодь у сфері ментального здоров’я.

Яна Панфілова, засновниця молодіжного руху Teenergizer:

 «Сьогодні ціле покоління моїх друзів, наших однолітків-консультантів, молодих жінок, студентів і дітей покинули свої міста, селища та села, наші домівки, навчання та членів наших родин. Ми не статистика.  За кожним вимушеним біженцем і внутрішньо переміщеною особою є трагічна історія відчаю та депресії. Але навіть після того, як ця війна закінчиться, молоді люди в Україні ще довгі роки страждатимуть від психічних шрамів цього конфлікту. Під час і після цієї кризи ми повинні забезпечити молодим людям доступ до професійних послуг у сфері психічного здоров’я, особливо до консультування рівних».

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.