Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Активні три дні Teenergizer у Кривому Розі

Оновлено

Цілих три дні активісти «Тінерджайзер» провели в Кривому Розі в наших колег і друзів із «Тінерджайзер Кривий Ріг». Спочатку, ми приїхали взяти участь у круглому столі на тему «Посилення компоненту по роботі з підлітками в контексті національної відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні», але дуже скоро ми зрозуміли, що все тільки починається.

Круглий стіл пройшов дуже успішно. Разом із представниками громадських організацій та державних структур ми обговорили проблеми доступу до тестування, переходу підлітків від педіатра до дорослих лікарів, клініки, дружні молоді. Крім того, на круглому столі виступили підлітки й розповіли про свій досвід виступу на телебаченні, своє бачення боротьби з епідемією ВІЛ і вимогою прислухатися до голосу молоді при прийнятті важливих рішень. Ми розповіли про наш досвід проведення тренінгів на тему ВІЛ рівними консультантами, і це дуже зацікавило представника місцевого департаменту освіти. Вирішили почати готувати місцевих школярів і робити з них лекторів.

Сказано – зроблено. Через день вісім хлопців сиділи перед нами і слухали тренінг для майбутніх тренерів. Дарина Мельник, Алік Сардарян і Яна Вальчук спершу в легкій і доступній формі розповіли основну інформацію про ВІЛ, його історію, статистику поширеності і всі такі штуки. Потім мова пішла про основні принципи проведення тренінгів і дали домашнє завдання. Надалі хлопці будуть готуватися під керівництвом Дарини. Через 3 заняття вони почнуть проводити в школах лекції про ВІЛ і толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ.

Крім того, у ці чотири дні вклалися лекція про фото і відеознімання від Аліка Сардаряна, лекція про ВІЛ у місцевому технікумі від Дар’ї Мельник за участю Яни Вальчук, інформаційне заняття в школі 94 та багато іншого.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.