Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

NASA: Планети з «Зоряних воєн» реально існують

Оновлено

Американські вчені з космічного агентства NASA заявили, що планети, які були представлені глядачеві кіносаги «Зоряні війни», мають свої реальні аналоги. Вчені вважають, що показані у фільмі космічні об’єкти не є плодом фантазії сценаристів, а можуть бути прототипом справжніх планет, повідомляє gogetnews.info.

Вчені заявили, що космічний простір настільки мало вивчено, що не можна виключати будь-які збіги з кіносагою. Так, планета Татуїн, яку у фільмі висвітлюють два сонця, має реальний аналог у вигляді космічного тіла під назвою Kepler-16b. Як стверджують астрономи, ця планета також освітлюється двома яскравими зірками і знаходиться в сузір’ї Лебедя.

Планета Джака, яка, згідно зі сценарієм, має пустельний вигляд, цілком відповідає Марсу, рельєф якого дивовижно схожий із цим космічним тілом. Герої «Зоряних воєн» також побували на планеті Гота, яка суцільно укрита льодовиками. Вчені стверджують, що в космосі є реальний прототип цього об’єкта, під назвою OGLE 2005-BLG-390L.

На відміну від вигаданих персонажів картини, люди в найближчому майбутньому не зможуть побувати на перерахованих планетах, оскільки прогрес науки не досяг таких висот. Однак фахівці впевнені, що людство рано чи пізно вийде на контакт із розумними істотами, які населяють інші планети.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.