Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Teenergizer на зустрічі в Кейптауні, Південна Африка

Оновлено

Молодь відіграє вирішальну роль у досягненні цілей Політичної Декларації ООН про боротьбу зі СНІДом у 2016 році. Тоді як молоді люди надають інформацію, допомогу й підтримку одноліткам, їхня діяльність потребує підтримки й ресурсів.

Для залучення молоді, яка живе з ВІЛ, у процес прийняття рішень із питань, які зачіпають її життя, 40 активістів з 19 країн, що представляють об’єднання молодих людей, які живуть із ВІЛ, зустрілися в Кейптауні, Південна Африка, 19 і 20 червня.  Міжпоколінчеський саміт із питань молодіжного лідерства був проведений за підтримки ЮНЕЙДС, Коаліції з питань підліткового лікування, а також партнерів.

Цілями зустрічі були: оцінка потенціалу об’єднань молодих людей, які живуть із ВІЛ; виявлення бар’єрів і можливостей для участі, і сприяння діалогу про активізацію молоді з ВІЛ.

На зустрічі була присутня Яна Панфілова, молодий лідер від Teenergizer, Українського та Євразійського союзу підлітків і молодіжних організацій. Вона заявила: «Відсутність мотивації та переривання антиретровірусної терапії, дискримінація та самостігматизація, брак якісної інформації про профілактику та відсутність доступу до тестування на ВІЛ є ключовими проблемами, з якими стикаються підлітки, які живуть із ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії».

Член правління Чинмай Моді, який представляє молодь і підлітків у Національній коаліції людей, що живуть із ВІЛ в Індії, сказав: «У боротьбі зі СНІДом стигма й дискримінація як і раніше є ключовою перешкодою для залучення підлітків і молодих людей, які живуть із ВІЛ».

У той час як молоді люди виступають за велику політичну відповідальність і дії громадськості щодо вирішення цих проблем, вони також борються з ними через свої об’єднання. Моїсес Масіель, представник Національної мережі підлітків і молоді, яка живе з ВІЛ/СНІД у Бразилії, сказав: «Головна місія нашого громадського руху – вітати, підтримувати й об’єднувати підлітків і молодих людей, які живуть із ВІЛ. Ми вживаємо заходів для зміцнення державної політики щодо стигми і впливу ВІЛ».

Карло Андре Оліверас, координатор Коаліції боротьби з ВІЛ серед підлітків, стверджує: «Ми бачимо, що велика частина роботи проводиться підлітками й молодими людьми на добровільній основі без будь-якої фінансової підтримки й наставництва. Дана зустріч – це початок оцінки того, де ми знаходимося в нашому русі. Сьогодні світ стикається з багатьма проблемами; ми не повинні втрачати можливість поліпшити ситуацію».

«З цієї зустрічі я виніс те, що кожне об’єднання може вдосконалити свою роботу, якщо в нас буде більш горизонтальна координація; якщо ми розділимо наші досягнення й невдачі, наші успіхи і труднощі. Йдучи звідси, я відчуваю себе натхненним, і як тільки я повернуся до Бразилії, буду використовувати цю силу, щоби по-справжньому змінити ситуацію», – сказав Моїсей.

Джерело: unaids

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.