Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

У Львові відкрили мультифункціональний комплекс-бібліотеку

Оновлено

У неділю 10-го вересня відбулося відкриття Центру Митрополита Андрія Шептицького при Українському Католицькому Університеті.

На відкритті були присутні меценати УКУ з Європи й Північної Америки, а також урядовці та представники громадських організацій.

Це перша бібліотека, яка відкрилась у Львові за часи незалежності. Тому вона має стати не лише будівлею з книгами, а й вільним простором для розвитку. Провести час тут можна в одному із залів і на одній із трьох терас.

У центрі буде влаштований кіноклуб, виставкова зона й зали, де проводитимуть лекції про кіно та музичну культуру: рок-музику, класику та джаз. Події записуватимуться на відео; записи зберігатимуться й будуть доступними для відвідувачів центру. Також тут буде медіатека класичної музики, джазу та фільмів.

Автором проєкту є німецький архітектор Штефан Беніш.

«Робота для університету, для викладачів, для студентів – це робота, яка дійсно приносить велику духовну винагороду!» – зазначив він.

Двері центру відкриті не лише студентам і викладачам, а й усім охочим. Для того, щоби відвідати центр необхідно лише записатись у бібліотеку.

Автори проєкту подбали і про людей, які приходитимуть із дітьми, ці відвідувачі зможуть залишити їх у дитячій кімнаті.

Автор тексту та фотографій: Саша Березень

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.