Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Чим може допомогти параюрист?

Оновлено

«АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» у партнерстві з БО «Об’єднання підлітків та молоді «Тінерджайзер» реалізовує перший в Україні проєкт із надання параюридичної допомоги для ЧСЧ та підлітків, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІД в Україні, у рамках якого створено національну мережу параюристів для допомоги за принципом «рівний-рівному».

[pdf-embedder url=«https://teenergizer.org/media/2019/03/booklet_.pdf»]

 

Основним завданням проєкту є покращення доступу до юридичної допомоги, усунення дискримінаційних бар’єрів, моніторинг порушення прав у контексті боротьби зі стигмою на підставі СОГІ та ВІЛ-статусу, зниження стигми й надання якісної та оперативної параюридичної допомоги.

Параюрист – це людина, у якої немає юридичної освіти, проте вона має знання та навички, щоби якісно захистити твої права. Допомога параюриста абсолютно безплатна та конфеденційна. Параюрист гарантує, що не розголошуватиме інформацію про тебе та не передаватиме її третім особам.

Національна мережа поширює свою роботу у всіх пяти макрорегіонах України (Захід, Схід, Південь, Північ, Центр), кожен із параюристів пройшов ґрунтовний курс базової юридичної підготовки та відбір на конкурсній основі.

Якщо активісти вашої організації, ваші друзі чи колеги зазнали порушення прав на підставі СОГІ, віку чи ВІЛ-статусу, наші параюристи в координації з професійним адвокатом зможуть надати кваліфіковані параюридичні консультації, укласти потрібні первинні документи та переадресувати за потребою до державних і недержавних провайдерів безоплатної правової допомоги!

Параюрист допоможе, якщо:
  • тобі відмовляють або в неповному обсязі надають медичну допомогу, звільнили з роботи або понизили на посаді через твою орієнтацію, ВІЛ-статус чи гендерну ідентичність;
  • ти зіткнувся з дискримінацією на роботі, навчанні, у сфері обслуговування, в органах державної влади або в медичних закладах
  • представники правоохоронних органів порушують твої права або не виконують своїх обов’язків щодо їх захисту
  • ти став жертвою фізичного або психічного насилля
  • твоя персональна інформація була незаконно зібрана та розповсюджена третім особам

Параюрист може попросити Вас заповнити письмову згоду на збір на обробку персональних даних. Це необхідно винятково для допомоги в оформленні правничих документів (заяв, скарг, позовів) і надання якісної параюридичної допомоги. аших порушених прав та наявних рішень для їх відновлення
проконсультувати щодо подальших дій для відновлення ваших прав, за потребою – скласти первинні юридичні документи, переадресувати вас до професійних юристів із метою отримання безоплатної первинної чи вторинної юридичної допомоги.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.