Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Астрономи перерахували всі галактики Всесвіту

Оновлено

За новою оцінкою вчених, видимий Всесвіт містить щонайменше два трильйони галактик – удесятеро більше, ніж вважали досі, повідомляє Naked Science.

Неймовірно тривалі спостереження телескопа Hubble за дуже вузькими областями неба – експерименти Deep Field і Ultra Deep Field – відкрили небачене число галактик, раніше невидимих. Це дозволило вперше досить достовірно оцінити щільність їх розподілу й розрахувати кількість галактик в осяжному Всесвіті. Цифра вийшла величезною: близько 100 мільярдів.

Однак нова робота, результати якої публікує Astrophysical Journal, збільшує ці оцінки ще на порядок, не менш ніж до 2 трлн. Міжнародна команда астрономів на чолі з Крістофером Конселісом (Christopher Conselice) провела надзвичайно кропітку роботу зі збору та аналізу даних спостережень різних наземних і космічних телескопів, насамперед – орбітальної обсерваторії Hubble. На цій основі були побудовані тривимірні карти кількості галактик і їх щільності в різні епохи й на різному видаленні.

Це дозволило показати, що колишні роботи втрачали з уваги величезну кількість найтьмяніших галактик, особливо відносяться до далекого минулого і знаходяться далеко від нас. З часом багато з них зливалися, утворюючи великі і яскраві галактики, на зразок Чумацького Шляху або сусідньої Туманності Андромеди. У результаті такої еволюції галактики стають більшими, але нечисленнішими – так розвивається весь Всесвіт – і цей фактор вносив спотворення в попередні оцінки їх кількості.

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.