Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

Сидіння у Facebook у свята псує настрій

Оновлено

Регулярне роздивляння різдвяно-новорічних «ідеальних» сімейних і відпускних фотографій ваших друзів на Facebook і в інших соцмережах навряд чи зарядить вас святковим настроєм – швидше навпаки, попереджає ВВС.

Вчені з Копенгагенського університету опублікували результати дослідження «Кіберпсихологія, поведінка й соціальні мережі», яке виявило, що занадто часті і тривалі заходи в соцмережі можуть провокувати в користувачах почуття заздрості.

Особливо негативно позначається «підглядання» за іншими без участі в обговоренні фотографій і реального спілкування з друзями, попереджають психологи, які рекомендують на свята взагалі зробити перерву у використанні соцмереж.

«Регулярне використання соціальних мереж, таких як Facebook, може негативно позначатися на вашому емоційному стані й почутті задоволеності життям», – йдеться у висновку дослідження, у якому взяли участь 1300 осіб, в основному жінки.

Данські вчені попереджають, що від тривалого перегляду і прочитання чужих постів у соцмережах може виникнути почуття заздрості, а настрій може бути безнадійно зіпсований «нереалістичним порівнянням себе з іншими людьми».

З іншого боку, участь в обговоренні фотографій і новин, залученість і спілкування з іншими людьми в соцмережах може приносити користь, кажуть автори дослідження. У всякому разі, це істотно краще, ніж «пасивне підглядання».

Якщо ви не хочете псувати собі настрій, можливо, на святковий тиждень вам слід «взяти відпустку» від соцмереж, пропонують вчені.

Звичайно, за умови, що ви зможете встояти від спокуси хоч одним очком поглянути на десятки фотографії чужих лижних канікул і святкових застіль.

photo by Anne Taintor

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.