Заціни, ми вже 58 273 консультацій провели

«О» – значить оргазм

Оновлено

Напевно, кожен хлопчик, який переживав статеве дозрівання, знає, що це. Немає сумнівів – якщо він достатньо часу провів перед порнороликом або фото коханої дівчини, а в хід потім йде сила-силенна серветок, то оргазм був. А як визначити оргазм дівчині? У неї таких яскравих ознак немає? І чи точно появу сперми можна вважати оргазмом?

На практиці – там не все так просто.

Оргазм – це кульмінація сексуального збудження, яка характеризується сильним почуттям задоволення. Це почуття обробляється мозком – і не дуже залежить від того, хлопець ти чи дівчина. Крім жартів, є дослідження, які показують, що навіть кастровані хлопчики здатні його випробовувати. Що вказує на те, що, як би тобі не хотілося, зі статевими органами це не так уже й сильно пов’язано. 

Так, у хлопців оргазм супроводжується еякуляцією – процесом виверження сперми. Якщо що, то твоє» скінчив «– це, по факту, два різних процесу, один із яких (досягнення оргазму) запускає другий (сім’явиверження). Це круто з погляду біології – важлива дія для продовження роду, як поширення сперматозоїдів, супроводжується ще й таким викидом гормону задоволення… що тобі хочеться займатися цим ще й ще. 

Думаю, якби це не було так прикольно, було б набагато важче змусити нас обмінюватися якими-небудь рідинами або частинами свого тіла для продовження роду. Ось прочитай цю фразу без сексуального контексту. Стало гаденько? Мені теж.

У дівчат теж може бути щось на зразок еякуляції. У кожної є така штука, як залози, які у звичайному режимі виробляють стандартний вагінальний секрет. Деяким дівчатам пощастило – при особливо сильному оргазмі або особливому способі стимуляції (ніхто до кінця не зрозумів) може виділятися до 50 мл цього секрету в момент пікових відчуттів. Але подібним індикатором можуть похвалитися не всі – усього 20 % всіх дівчат. 

А як розуміти, що пікові відчуття були, якщо ти дівчина й такого індикатора в тебе немає? Дуже просто: якщо в тебе виникли такі думки, то, швидше за все, його не було.

Оргазм – це, у першу чергу, сильні фізичні та психоемоційні переживання. Його дуже складно описати так, щоб людина, яка жодного разу його не відчував, зрозумів, про що я. Такий опис вас навіть більше заплутає. Тим більше, що особливості його сприйняття в кожного свої. Моя подруга колись порівняла його з різким запахом ацетону: коли ти тільки принюхуєшся, то незрозуміло, що це таке, але коли знаходиш джерело, то тобі так жахає по носі, що сумнівів уже немає. 

Не потрібно переживати, якщо в тебе з якоїсь причини його ще не було. На жаль, багато дівчат стикаються з проблемами в його досягненні. Якщо ти хочеш трохи наблизитися до цього почуття – не соромся пізнавати себе, своє тіло, свою сексуальність, вивчати, що тобі подобається чи ні. І обов’язково починай мастурбацію або секс тільки в збудженому стані. А якщо тобі цікаво – дай знати, я зроблю для тебе матеріал по тому, як наблизитися до такої речі, як оргазм.

Авторка: Ася Сей

Вам може сподобатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.